Senzațional! Știri de Focșani pune la dispoziția cititorilor, în excusivitate, fragmente încă nescrise din raportul de activitate al primarului Cristi Valentin Misăilă!

Am trecut, deja, de jumătatea anului, însă judele Cristi Valentin Misăilă nu se îndură să ne blagoslovească cu publicarea raportului său de activitate pe anul trecut. Ce-i drept, nici consilierii locali nu se înghesuie să facă acest lucru, dar poate așteaptă un semn din partea edilului șef. Ori poate că băieții de la IT au probleme tehnice și nu reușesc, în ciuda tuturor eforturilor, să bage documentele pe site. Oricum ar fi, evidența este că ne îndreptăm spre sfârșitul anului și nimeni din conducere ne se arată interesat să ne lumineze cu ce s-au ocupat mnealor în cursul anului trecut.


Vâzând noi această trebușoară, am cugetat și am băut la tutun toată noaptea, ajungând la o idee salvatoare pentru demnitățile ponosite din primărie. Ce mai încoace și-n colo, am zis să-i dăm o mână de ajutor primarelui, că o fi prea ocupat săracu, și să-i facem raportul de activitate. Nu pe tot anul, ci, acolo, pe o lună-două, ca să-i mai ușurăm povara administrației de pe umerii gârbovi.


Cum, mai jos, sub rubrica în care ar fi trebuit să găsim raportul se află cea intitulată „Activitatea primarului”, credem că sarcina noastră nu ar fi așa dificilă. Astfel, pe 2 iulie 2017, edilul a trecut în condicuță omagierea lui Ștefan cel Mare, fapt săvârșit cu elan și considerațiune pe înserat la statuia voievodului aflată pe Bulevardul Gării. În următoarea zi, 3 iulie, Cristi Misăilă a fost ocupat cu deschiderea oficială a Turneului de Tenis „Vrancea Trophy”, acolo unde, la o apă minerală și și o cafea, s-a mândrit atât de mult cu orașul nostru, încât i-au și pocnit câțiva nasturi de la cămașă.


Pe 6 iulie a avut treabă serioasă și imposibil de evitat: a fost prezent la reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România. Acolo a dat mâna cu primarul Sectorului 3 al capitalei, Robert Negoiță, care i-a povestit câte ceva din aventurile sale de peste an, atunci când a fost sub urmărire penală. Totul s-a terminat cu o nouă strângere lipicioasă de mână și cu ideea de a promova performanța administrației publice locale din țară. Lucru care se vede și în Focșani, chiar dacă ai orbul găinilor.


Activitatea de anul trecut a continuat cu o serie de evenimente extrem de importante pentru urbea noastră: premierea cuplurilor de aur, primirea delegațiilor din Serbia și Ucraina, lansarea unei cărți, premierea elevilor și profesorilor cu rezultate deosebite și a câștigătorilor turneului de tenis și retrospectiva Zilelor Focșaniului. Pe 11 iulie, edilul și-a marcat existența cu un eveniment nesperat în anii tinereții sale: a fost prezent în gară pentru a-i întâmpina pe Principesa Margareta, Principele Radu și ES Ambasadorul SUA la București.


În luna iulie a anului trecut, edilul a anunțat lucrări de frezare și plombare a străzilor afectate de sezonul rece și înlocuirea unor semafoare. Pe 13 iulie s-a hodinit cu o sesiune de audiențe după care a aprobat mintenaș lista investițiilor finanțate de guvern. 20 iulie a fost ziua în care, la Mărăști, și-a adus aminte câte ceva din lecțiile de istorie învățate la liceu, despre bătăliile desfășurate în Primul Război Mondial iar o zi mai târziu a anunțat încheierea unor servicii de proiectare.


La sfârșitul lunii iulie 2017, edilul a fost de față, asta poate s-o jure, la aniversarea ISU și la două ședințe ale subcomisiei de dialog social, unde a dezbătut probleme vitale ale orașului: reabilitarea unor creșe, repartiția locuințelor sociale, creșterea burselor pentru elevi etc.


Iaca, am ajuns și la august, lună scurtă și dedicată prăjelii pe malul mării. Chiar în aceste condiții, Cristi Misăilă și-a rupt din timp și, chiar pe 2, a anunțat proiectul de refacere a stadionului din Mândrești, care se afla deja în renovare dar „într-un mod neprofesionist”. Pe 6 ale lunii a depus coroane de flori la Mausoleul Eroilor din Sud, cu ocazia Centenarului Marelui Război iar în ziua următoare s-a întâlnit cu reprezentanții Urban Scope pentru a celebra finalizarea studiului de trafic al orașului.


Pe 8 august a premiat persoanele de peste 90 de ani, apoi s-a bucurat ca un prunc de succesul echipei CSM Focșani, calificată în runda a doua a Cupei României, printr-o postare pe site-ul primăriei. După ce a mai premiat niște bătrâni, a pus la cale o întâlnire cu directorii și contabilii unităților de învățământ, eveniment care s-a petrecut pe 30 august și unde s-au discutat chestiuni de ordin financiar. În ultima zi din luna august 2017, edilul a mai pus-o de- dezbatere în cadrul subcomisiei de dialog social, tema fiind...același studiu de trafic.


Acestea au fost, potrivit informațiilor oficiale, activitățile desfășurate de primarul Cristi Misăilă pe parcursul a două luni din 2017. Sperăm că inițiativa noastră de a publica câte ceva din munca edilului a fost bine primită de acesta, nutrind speranța că îl va ajuta la întocmirea grabnică a raportului său, document pe care-l așteptăm cu sufletul la gură. Nu de alta, dar mai sunt patru luni și se termină anul!

 

Adauga comentariu