Șefii instituțiilor din județ, acuzați că fac politică pe față și că strâng semnături pentru PSD: „Să o lase mai ușor cu împărțirea listelor și tabelelor. Eu cred că a trecut timpul comunismului!”

Președintele liberalilor vrânceni spune că în instituțiile din județ au început mișcările de cadre și că partidul mult iubit (nu al dumnealui, celălalt), impune oamenilor de încredere să vină cu liste de susținere gata semnate de acasă. Cătălin Toma a calificat această tactică ca una „comunistă” și a lăsat să se înțeleagă că la noi în județ PSD e pe ducă.

„Din sondajele comandate de PNL, există două forțe: PNL și cei care încă mai conduc județul. Sunt diferențe... nu aș putea spune foarte mici, dar nici foarte mari. Vrâncenii sunt foarte nemulțumiți de actuala administrație.

Dacă noi strângem semnături din poartă în poartă și din bloc în bloc, am observat că PSD strânge semnături din instituție în instituție. Fac un apel ca toți șefii de instituții să o lasă mai ușor cu împărțirea listelor și tabelelor, pentru ca toți angajații să vină, în termen de o zi sau două, cu tabelele completate de rude, de familii. Eu cred că a trecut timpul comunismului. Eu cred că până și șefii aceștia de instituții, unii intrați chiar cu concurs, trebuie să înțeleagă că nu sprijină postul lor. Sprijină și încurajează în mod greșit un fenomen pe care mulți, sau mai bine spus majoritatea românilor nu și-l mai doresc: comunismul!”, a spus senatorul liberal.

Pe de cealaltă parte, senatorul a spus că în PNL este libertate totală și fiecare acționează după conștiința sa, cu referire la alegerile interne care tocmai s-au încheiat în partid și în urma cărora a fost votată „lista scurtă” a celor care candidează la europarlamentare: „PNL este un partid transparent, nu este un partid care să impună liste prin telefon sau prin whatsapp, așa cum este la colegii de la PSD, cu oameni care nu mai pot ieși pe stradă singuri fără a fi apostrofați. Ce face PSD? Îi trimite la Bruxelles. Să nu uităm de doamna Plumb, care este ca plumbul în ceea ce privește fondurile europene. Și ca să nu mai rămână aici, pleacă puțin până la Bruxelles, vreo cinci ani”.

Cătălin Toma l-a catalogat pe Rareș Bogdan, care deschide lista candidaților PNL, ca fiind „un luptător” și a spus că „fiecare membru al Partidului Național Liberal este o valoare”.

Campania care urmează va fi axată pe acest slogan, România în primul rând. PNL și-a propus obținerea a peste un milion și jumătate - nu de semnături, ci de voturi. Este un target extrem de îndrăzneț. Există un sondaj, care spune clar că PNL a depășit pentru prima dată PSD în voința electoratului român. PNL își dorește obținerea a cel puțin 10 mandate (față de 7 în prezent - n.r.). Fiecare membru al Partidului Național Liberal este o valoare. Vom insista și vom face demersuri legale să avem un scor peste media partidului. Dacă partidul oscilează între 27 și 30%, noi ne dorim cota maximă. Cel puțin 30%. Vrancea are șansa și onoarea de a avea pe listă scurtă doi candidați tineri. Această listă are șansa să fie una câștigătoare și prin faptul că sunt oameni care au confirmat, confirmă și vor confirma”, a asigurat Cătălin Toma.

Pe „lista scurtă” se află consilierul local Ana Maria Dimitriu (locul 15) și consilierul județean Ciprian Epure (locul 20).

„Cred că Vrancea face cinste prin faptul că are doi candidați pe primele 20 de locuri. Din 2016, de când sunt consilier local, munca în ceea ce privește lupta anti-PSD în Vrancea am dus-o cred eu cu succes. În continuare o să fac acest lucru. Cred că este momentul să scăpăm o dată pentru totdeauna de caracatița PSD. Militez pentru infrastructura rutieră, nu mai vorbim de mediul spitalicesc, care are o reală problemă în Vrancea. Și, mai mult decât atât, militez pentru egalitatea de gen în politica din România. Știm foarte bine că reprezentativitatea în ceea ce privește doamnele și domnișoarele în politica română este net inferioară față de alte state europene”, este de părere Ana Maria Dimitriu.

Ciprian Epure s-a caracterizat drept „un tânăr liberal optimist” și a asigurat că „în continuare va milita pentru principiile și valorile liberale”. „Mă voi lupta și aici, și prin intermediul tineretului național liberal, cu tot ceea ce dăunează în Vrancea și în România”. Consilierul județean a asigurat că proiectele sale vor ajunge la liberalii care vor fi aleși să ne reprezinte în Parlamentul European: „ducem lipsă de foarte multe și orice sprijin și proiect care să influențeze în bine România este foarte necesar: digitalizarea, un proiect de infrastructură, lucruri care trebuie să fie de impact pentru noi. Mă interesează și mă bucur că avem oameni bătăioși pe listă”.

Adauga comentariu