Șef nou la Secția de obstetrică-ginecologie a Spitalului Județean. După ani de experiență într-un centru universitar, medicul Ioana Rodica Ifrim vrea să ridice standardele medicale, cu toate că se declară surprinsă plăcut de dotările de aici

Secția de obstetrică-ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani are de luna aceasta un nou șef, un mare câștig - după cum spun cei din unitatea medicală. Deși a profesat ani de zile într-un centru universitar, medicul șef a ales să vină în Focșani pentru a fi mai aproape de familie, iar condițiile din Spitalul Județean au surprins-o plăcut. Medicul Ioana Rodica Ifrim este de doar o lună medic în spitalul din Focșani, venind de la Târgu Mureș. Pentru că îndeplinea toate condițiile impuse de lege pentru funcție, conducerea spitalului i-a propus să preia conducerea secției.

Medicul a explicat pentru Atlas TV că a ales să vină la noi în oraș pentru a fi mai aproape de familie, în condițiile în care are un băiețel de aproape un an și avea nevoie de ajutor în creșterea lui. Ioana Rodica Ifrim este originară din Bacău, dar are rude în Focșani și Galați. Mama dumneai trebuia să fie medic în Focșani, a explicat aceasta, dar în schimb s-a căsătorit cu un cadru militar din Bacău și astfel și-a desfășurat activitatea în județul vecin.

Medicul Ioana Ifrim a terminat Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, în 2003. Rezidențiatul național l-a făcut la București, iar în urma notei obținute a luat în Centrul Universitar Târgu Mureș. Ulterior, 10 ani după specializare, actual șef al Secției obstetrică-ginecologie și-a continuat activitatea acolo, inclusiv ca medic primar.

„Am fost uimită de dotări: două ecografe extraordinar de bune, eu am lucrat doar cu aparate de genul acesta. Principala mea preocupare este medicina materno-fetală și cu ecografele acestea poți să faci lucruri foarte, foarte bune. Obstretica este foarte imprevizibilă și trebuie să fim tot timpul „pe fază”. Secția este într-un proces de remodelare, se lucrează la modernizarea ei, aparatură este, încercăm să o aducem la standarde cât mai bune pentru confortul pacientelor. Sper să facem medicină de calitate - atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al condițiilor hoteliere. Se lucrează la ele, avem promisiuni ferme că la sfârșitul lunii iunie, mare parte din probleme vor fi rezolvate. E adevărat că temporar este un disconfort datorită modificărilor pe care trebuie să le facem, dar în timp secția va arăta foarte bine. În rest, din punct de vedere al aparaturii este foarte bine”, a explicat noul șef de secție pentru postul local de televiziune.

Secția de obstetrică-ginecologie are aproape 50 de paturi, iar noul șef are în subordine 5 medici și câțiva colaboratori, care ajută la acoperirea liniilor de gardă. În prezent, linia de gardă este formată din doi medici obstetricieni, echipa de naștere cu două moașe, medic anestezist, asistenta de pe anestezie și infirmiere.

Adauga comentariu