Ședință cu scântei la Tribunalul Vrancea, la contestația din dosarul celor 10 persoane acuzate de proxenetism. Cei 10 inculpați rămân sub control judiciar

Dosarul celor zece vrânceni cercetați pentru camătă, proxenetism și șantaj în urma unei acțiuni întreprinse de polițiști luna aceasta s-a judecat din nou la Tribunalul Vrancea, în contestație. După ce la Judecătoria Focșani s-a respins propunerea de arestare preventivă, procurorii au atacat încheierea. Și, cu toate că la judecătorie soluția a fost pronunțată de un singur magistrat, la tribunal a fost nevoie de complet de divergență pentru a se ajunge la unanimitate. Soluția finală a fost 2 la 1: un singur judecător a opinat că cei 10 ar trebui să fie arestați preventiv. Concluzia majoritară a fost că cei 10 nu sunt un pericol, astfel încât măsura controlului judiciar este suficientă.

„Admite în parte contestația declarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva încheierii pronunțate de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecatoria Focsani la data de 13.03.2019. Desființează în parte încheierea contestată, numai în ce privește durata măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de inculpații Șerban Gheorghe, Șerban Julien, Șerban Daniel, Șerban Rodica, Cristofan Edmond Gică, Cristofan Narcis, Ioan Vera, Ioan Romeo, Petrache Margareta și Zaharia Liviu, pe care o stabilește la 60 de zile, pentru fiecare inculpat, începând cu data de 13.03.2019 până la 11.05.2019. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate.

Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 29.03.2019. Cu opinie separată, în sensul admiterii contestației, desființării în totalitate a încheierii contestate și pe fond a admiterii propunerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și a arestării preventive a inculpaților: Șerban Gheorghe, Șerban Julien, Șerban Daniel, Șerban Rodica, Cristofan Edmond Gică, Cristofan Narcis, Ioan Vera, Ioan Romeo și Petrache Margareta și a luării masurii arestului la domiciliu față de inculpatul Zaharia Liviu”. 
 

Ca și la judecătorie, discuțiile au fost aproape interminabile. Cu toate acestea, nimic nu a convins două din cele trei judecătoare că cei 10 ar trebui arestați. Din completul de divergență au făcut parte judecătoarele Mariana Popa, Măndica Badiu și Mariana Croitoru.

Inculpații nu recunosc niciuna din infracțiuni. Pe surse, la dosar există - în afară de flagrantul despre care s-a vorbit - și convorbiri ambientale, care aparent ar confirma tabloul infracțional. De asemenea, ar exista probe că unii dintre inculpați făceau acțiuni „de recuperare” a datoriilor noaptea, când mergeau și ridicau mașini sau alte bunuri de valoare în contul sumelor împrumutate cu camătă. În plus, sunt unele voci care nu exclud ca, pe lângă cele trei părți vătămate, să mai existe și alte persoane - unele chiar sus puse în societate, care să fi luat bani cu camătă de la câțiva dintre inculpați. 

 

Adauga comentariu