Secții de votare în magazine. Primarul Nicolae Braicău: „De 20 de ani se votează așa”

Fiecare comună se gospodărește cum poate atunci când vin alegerile. Secțiile de votare sunt amenajate de regulă în instituții de stat - fie școli, grădinițe, cămine culturale sau chiar încăperi din primării. La Ciorăști însă întâlnim o situație aparte: localnicii pot vota inclusiv în două secții de votare amenajate în incinta unor agenți comerciali. În două magazine, mai pe scurt.

Am stat de vorbă cu primarul Nicolae Braicău referitor la această situație, iar acesta ne-a confirmat situația. Însă, spune acesta, așa se întâmplă de ani de zile, cu mult înainte de a fi primar, și că niciodată nu au fost incidente sau suspiciuni de fraudă. „Într-adevăr, sunt două secții la doi agenți economici, așa e de foarte mult timp. Nu avem alte spații, de 20 de ani se votează așa, dacă nu și mai bine. Totul decurge normal, fără evenimente”, ne-a declarat primarul comunei Ciorăști.

Până la 12.40, la magazinul SC Dand Vad SRL - Codrești prezența la vot era de 26,74%, în timp ce localnicii arondați la SC Ovion Comserv SRL (Spătăreasa) votaseră în procent de 43,82 %, un record pentru județ. 

 

Adauga comentariu