Secția Drumuri Naționale Focșani va deszăpezi șoselele din județ cu utilaje închiriate din sectorul privat!

Iarna nu pare interesată, cel puțin deocamdată, să-și scuture cojoacele. Autoritățile clamează că sunt în pole position și că ninsoarea n-are cum să-i surprindă. Ce naiba, sunt oameni mari și cu experiență! Însă din bogata noastră experiență de cetățeni ai județului, nu de puține ori au fost cazurile când, în ciuda asigurărilor făcute, autoritățile au fost prinse cu pantalonii în vine.


Conducetrea Secției Drumuri Naționale Focșani salută cu două degete la cozorocul șepcii pe toată lungimea de aproape 500 de kilometri de drumuri, atât cât are în administrare. Instituția a pregătit cele trei baze de deszăpezire din Focșani, Adjud, Bîrsești precum și punctele de sprijin aflate în localitățile Cîmpuri, Greșu și Vintileasca. Pentru iarna ce va să vină, SDN a solicitat o cantitate impresionantă de materiale antiderapante: 10.400 de tone de sare, 90 tone clorură de calciu și 10 tone clorură de calciu.  


De asemenea, SDN Focșani informează Instituția Prefectului că are la dispoziție 12.250 metri liniari de panouri metalice și 21.350 metri liniari de panouri de plasă, acestea reprezentând parazăpezile ce sunt amplasate pe marginea segmentelor de drum cu riscuri de înzăpezire. De altfel, instituția se pregătește pentru sezonul rece și prin lucrări de reparare a carosabilului, îndepărtarea colmatărilor și obstacolelor ca ar putea favoriza înzăpezirea drumurilor.


Până aici stăm de la grozav în sus dar SDN și-a luat angajamentul purtând pe cap fesul altuia. Cu alte cuvinte, instituția raportează prefectului că poate interveni cu 70 de utilaje din care (atenție!) doar 18 sunt proprii, restul de 52 urmând să fie închiriate de pe unde apucă. Astfel, la baza din Focșani( care trebuie să acopere 330 de kilometri), SDN deține doar 12 utilaje din necesarul de 42; în Adjud rețeaua de 64 de kilometri va fi deservită cu 3 utilaje proprii și 13 închiriate, iar la Bîrsești, cei 95 de kilometri vor fi acoperiți cu doar 3 utilaje prorii și 12 închiriate.


Concluzia nu poate fi decât una singură: în 2018, SDN nu poate face față de una singură unei ierni, ci numai dacă tocmește mașini din altă parte. Ceea ce ne duce cu gândul în altă parte, adică la societățile private care primesc bani de la stat să închirieze utilajele, de exemplu, Secției Drumuri Naționale Focșani. Mai mult, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, condusă de vicepreședintele PSD Iași, Ovidiu Laicu, fost consilier județean din partea aceluiași partid, a încheiat un contract cu SC FLORCONSTRUCT SRL Suceava, societate care va asigura deszăpezirea pe drumurile naționale din județul Vrancea.


Ca să nu lăsăm lucrurile neterminate, vă informăm, dragi cititori, că societatea pomenită mai sus (FLORCONSTRUCT) este deținută de omul de afaceri Vasile Florea, abonat la lucrări pe bani publici și cercetat în 2016 de procurorii DNA într-un dosar de evaziune fiscală din fonduri europene. Așa cum puteți bănui, Vasile Florea este liber ca pasărea cerului și face afaceri cu DRDP Iași.


Iată cum va merge deszăpezirea anul acesta pe drumurile naționale din Vrancea: fără emoții!

 

Adauga comentariu