Secretarul comunei Gugești prins cu „prima” în sac de Camera de Conturi Vrancea!

Aidoma mai multor surate din greu încercatul județ Vrancea, Primăria Gugești s-a văzut nevoită să găzduiască timp de o lună, între 16 octombrie și 26 noiembrie 2019, auditul financiar care a puricat pe îndelete și în răspăr conturile anuale de execuție bugetară a instituției pe anul 2018.


Potrivit datelor din raportul public al Camerei de Conturi Vrancea, administrația locală din Gugești a fost găsită cu prejudicii în valoare de 12.000 de lei și mai multe abateri financiar-contabile estimate de organele de control la 1.304.000 lei, adică aproape 271.000 de euro.


Abaterile în valoare de 1,3 milioane lei au fost depistate la capitolul privind exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare. Auditul a stabilit că plățile destinate achiziționării unor lucrări de modernizare la unele clădiri ce aparțin primăriei au fost contabilizate eronat, fiind trecute în contabilitate și considerate cheltuieli cu bunuri și servicii.


De asemenea, s-a constatat că „valoarea unor drepturi de creanțe fiscale a fost diminuată, fără a avea la bază documente justificative”, se arată în raportul Camerei de Conturi Vrancea.


Suma de 12.000 de lei a fost considerată ca prejudiciu în domeniul calității gestiunii economico-financiare. Astfel, organele de control au ajuns la concluzia că secretarul comunei Gugești, Victoria Răducă, ar fi primit un salariu mai mare decât cel prevăzut de lege, respectiv decât al viceprimarului Florin Diniță.


 

 

Adauga comentariu