Se rupe lanțul de iubire dintre Misăilă și Statache? Primarul dorește fuziunea CUP Salubritate cu Parking. „Nu au făcut ce îmi doream până acum. Și am un mare regret”

După ce s-au plimbat împreună prin campania din 2016, Cristi Misăilă pare că vrea să se despartă de colegul Nicușor Statache, uns director peste parcările din Focșani. Abia ce a descălecat Adrian Vulpoiu, un alt om de încredere, de la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice la CUP Salubritate, că primarul propune o nouă schimbare majoră. Pe scurt, Misăilă a propus o fuziune între Parking și CUP Salubritate. Și, dat fiind că și-a exprimat dezamăgirea vizavi de abilitățile de manager ale domnului Statache, e greu de crezut că șeful la parcări va fi favorit la conducerea posibilului viitor mamut din curtea primăriei.

„Vin cu o propunere. Haideți să facem un lucru care să poată să eficientizeze activitatea atât în zona parcărilor, cât și în zona curățeniei. Ați fi de acord să inițiem un proiect de hotărâre de fuziune al SC CUP Salubritate cu SC Parking? Parking are în atribuții și asigurarea curățeniei și deszăpezirii locurilor de parcare pe care le are în administrare. Trebuie să spun cu părere de rău că ca nu au facut ce îmi doream până acum. Și am un mare regret. Pentru că ei s-au focusat pe o zonă foarte...  Au pornit cu stângul. Ei trebuiau să gestioneze mai întâi locurile de parcare cu plată, care aduc venituri. Și din acele venituri puteau să meargă să vorbească cu cetățenii și hai să închiriem parcările unde într-adevăr sunt condiții civilizate de a parca o mașină. Nu să dăm parcări în zone în care mie îmi este rușine și am interzis... Undeva prin spate pe strada Pictor Grigorescu, unde vom intra în aplicare cu proiectul de reabilitare a agentului termic. Eu am fost și m-am întâlnit cu cetățenii. Am stopat repartizarea locurilor de parcare și i-am interzis cu desăvârșire domnului Statache să mai închirieze locuri de parcare în zone nereabilitate. CUP Salubritate va avea mai multe posibilități, fiind dotată cu multe utilaje și având și acest aspect. Să facem o singură societate în care să unifice și activitatea de la Direcția de Dezvoltare, care ține practic de domeniul public, de întreținerea domeniului public. Ceea ce înseamnă spații verzi, deszăpezire, dezinsecție, deratizare, măturat stradal și așa mai departe. Să fie o singură societate gestionată de la un singur centru de comandă. Eu vă propun, dacă nu sunteți de acord, nu are rost să ne mai jucăm cu proiectul de hotărâre”, a spus primarul la finalul ședinței de consiliu local de astăzi.

Nu am mai apucat să vedem care este opinia consilierilor vizavi de această propunere, pentru că după intervenția Anei Dimitriu (PNL), vicele Ionuț Mersoiu a decis să închidă ședința. Scurt și cuprinzător, nicio pată de reproș să nu ajungă pe obrazul municipalității. „Cred că nu este cazul la diverse să faceți propunerea asta, ci există sedințele de comisie. Mă bucur mult pentru cetățenii municipiului Focșani, pentru că acum prin ceea ce spuneți și ce doriți... și cereți ajutorul nostru, se vede neputința de care ați dat dovadă în înființarea Parking”, a spus consiliera liberală. Practic, nimeni nu vede cu ochi răi această fuziune și probabil se va și întâmpla.

Trebuie spus că unul dintre proiectele de azi făcea referire la faptul că în parcarea de la Electrica este necesar să fie modificat programul parcării cu plată. Iar aici s-au iscat discuții aproape nesfârșite referitoare la acea parcare: este plină sau nu? Dacă partea liberală a arătat că parcarea stă mai mult goală de când s-a montat bariera, partea PSD s-a jurat că e plină ochi non-stop. Și de aceea, dacă se va percepe tarif pe un orar mai îndelungat, Parking va face bani serioși. Unde e cerere, e și ofertă. 

Principial, acest proiect vrea să impună pentru parcare plata 24 din 24. Noi nu putem fi de acord, după ce că nu găsim locuri de prcare... lăsați oamenii să parcheze după ora 16, 17, 20 încolo. Nu este corect, cine credeți că o să parcheze, o să fie niște parcări goale”, e de părere liberalul Nicu Tănase. Aici, primarul a ținut să intervină: „dumneavoastră mergeți vreodată la sediul PNL? Am auzit că mergeți, parcați ilegal... doar că parcarea sistematizată este tot timpul plină. Și funcționează și ziua și noaptea. Este opțiunea și propunerea celor de la Parking. Din momentul în care s-a înființat acest sistem, încasările au crescut exponențial”, a dat asigurări Misăilă. În urmă cu doar câteva momente, parcarea de vizavi de Electrica și implicit față în față cu sediul PNL, plină non-stop, arăta așa:

Adauga comentariu