Se putea mai ieftin? Amenajarea a două locuri de joacă în Focșani va costa peste o sută de mii de euro!

Primele locuri de joacă din Focșani promise ce administrația publică par să prindă contur. Potrivit documentației apărută pe SEAP, în Cartierul Mîndrești și Cartierul Gară lucrările au fost adjudecate de FRAICOM SRL, o societate cu sediul social în capitală.


Firma s-a angajat să deruleze lucrările, cu tot ce implică acest lucru. Valorea inițială a proiectului fusese estimată la 555.826 de lei (116.735 de euro), însă la final palma s-a bătut pentru 456.414 lei fără TVA, adică 543.132 de lei (114.069 euro) preț cu TVA.


Pe lângă documentațiile tehnice,  locurile de joacă vor fi împrejmuite cu gard, prevăzute cu alei pietonale din dale de beton și borduri, pe jos va fi instalat un covor de protecție din cauciuc iar pe stîlpi se vor monta instalații de iluminat și sisteme de supraveghere video. Cele două spații de joacă vor trebui finalizate în patru luni.


Am dat o raită în Cartierul Mîndrești pentrua vedea în ce măsură a fost amenajat pentru lucrări spațiul destinat viitorului loc de joacă. Trebuie să recunoaștem că am fost surprinși să constatăm că investiția era aproape gata, la fața locului muncitorii amenajând centura de spațiu verde care va înconjura perimetrul.

 

Adauga comentariu