Se lansează Școli Curate, cu un ghid al monitorilor pentru buna guvernare a unităților de învățământ și aplicația Check my school

Cei care sunt nemulțumiți de condițiile din școlile din județ își pot face auzită vocea. Mâine se va lansa „Școli Curate” în județul Vrancea, proiect în cadrul căruia elevii, părinții și cadrele didactice își pot spune părerea și pot lua atitudine cu privire la problemele care apar în unitățile de învățământ. Evenimentul se va desfășura de la ora 12.00, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, fiind susținut de Societatea Academică din România și Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Vrancea.

Școli curate este inițiativa prin care lansăm în România un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar. Concret, prin acest proiect vrem să punem umărul la modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea locală a celor două instrumente principale ale proiectului: ghidul monitorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor și aplicația Check my school - www.scolicurate.ro, care permite elevilor și părinților să monitorizeze unitățile de învățământ și să participe proactiv la îmbunătățirea actului de educație. Totodată, în cea de-a doua parte a evenimentului, vor fi dezbătute soluții pentru creșterea cuantumului sumelor pe care statul și autoritățile locale le investesc în educație, dar și pentru creșterea gradului de bună guvernare și transparență a școlilor și liceelor din județul Vrancea. Sunt așteptați să ia parte elevi, părinți, profesori, directori de unități de învățământ, experți în educație, precum și reprezentanți ai autorităților locale și deconcentrate în teritoriu”, anunță organizatorii.

 

Adauga comentariu