Se dădea drept patron de firmă și fugea cu banii! Polițiștii l-au prins și acum riscă pușcăria!

Polițiștii focșăneni au cercetat ieri activitatea infracțională a unui individ bănuit de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada octombrie 2018 – aprilie 2019, bărbatul în cauză, în vârstă de 30 de ani, s-a folosit de identități false pentru a păcăli niște oameni de bună credință.


Pe scurt, individul s-a dat drept persoană fizică autorizată sau patron de societate de construcții pentru a contracta lucrări de izolație termică ori acoperișuri. Din această postură, escrocul încasa avansul pentru achiziționarea materialelor necesare, însă ori nu termina lucrarea, ori se făcea nevăzut cu banii. Suficient de șmecher, bărbatul devene credibil întrucât întocmea contracte de prestări servici și elibera chitanțe, desigur, toate false.


Activitatea infracțională a individului a fost documentată în patru dosare penale, nouă persoane fiind păgubite cu suma de 9.200 de lei.


În concluzie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut ieri pe bărbat pentru 24 de ore, astăzi fiind prezentat unității de Parchet cu propunere de a fi încarcerat.

 

Adauga comentariu