Se caută talente! Biblioteca Județeană Vrancea „pune la cale” un Club de lectură-teatru!

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani va organiza un club de lectură și teatru în care copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani se vor putea iniția în tainele actoriei pentru a urca pe scenă. Activitățile clubului vor avea loc în fiecare luni, între orele 15.00 – 16.30, la sediul Centrul de Formare al instituției din strada Maior Gh. Sava nr.4.


Biblioteca anunță că doar 12 copii se vor putea înscrie în club, locurile fiind limitate. Părinții care vor dori să-și deprindă odraslele cu jocul actoricesc pot suna la 0237/231161, de luni până joi între orele 9.00 și 16.00, și pot întreba de bibliotecarul Diana Rădună, cea care va coordona și activitatea clubului.


Micii actori se vor desăvârși sub îndrumarea actorului și regizorului Ioan Constantinescu de la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focșani, unul dintre artizanii celebrului STEV – Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni, în 1978.


„Clubul de lectură-teatru pentru copii își propune descoperirea, cultivarea și promovarea tinerelor talente, punerea în valoare a unor opere ale literaturii române, încurajarea lecturii şi dezvoltarea personalității individuale. În cadrul sesiunilor de pregătire scenică, tinerii vor învăța să își dezvolte fantezia și creativitatea, întrebuinţate într-un mod constructiv, își vor însuși mișcarea scenică și își vor dezvolta capacitatea de memorare”, se arată pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene.


La finalul cursurilor, micuții actori vor proba cele învățate chiar pe scenă, în fața unui public, întrucât unul dintre „testele” proiectului va fi realizarea unei piese de teatru.

 

Adauga comentariu