Se apropie funia de par la Primăria Panciu? Procurorii cu ochii pe administrația locală!

Angajații Primăriei Panciu au fost chemați ieri în grup să dea explicații la sediul poliției din localitate. Anumite surse ne-au confirmat că există un dosar destul destul de stufos aflat în cercetare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu. Momentan, ancheta se desfășoară pe plan local, însă în funcție de concluziile preliminare, dacă se va constata că atrage competența DNA, atunci dosarul va intra în atenția instituției respective.


Este posibil ca angajații administrației conduse de primarul social-democrat Iulian Nica să fi dat cu subsemnatul pentru anumite nereguli descoperite de Camera de Conturi Vrancea în urma auditului financiar-contabil pe anul 2017, iar instituția să fi sesizat procurorii pănceni.


Reamintim cititorilor că în urma verificărilor Camerei de Conturi, primăria Panciu a avut abateri  în valoare de 243.000 de lei (51.448 de euro) și a cauzat prejudicii de 736.000 de lei (155.826 de euo). Printre abaterile descoperite în urma activităților de control s-au numărat: acordarea nelegală de avansuri salariale, tichete cadou și alocații de hrană angajaților primăriei, plata unor lucrări neefectuate etc. Mai multe amănunte despre aventurile financiar-contabile de la Panciu găsiți aici!


Deocamdată cercetările sunt în curs însă, având în vedere dimensiunea neregulilor constatate de Camera de Conturi, nu este exclus ca dosarul să ajungă pe masa procurorilor DNA. Și de aici se va vorbi în cu totul alți termeni. Până atunci îi urăm mult succes în activitate primarului în funcție, Iulian Nica, convinși fiind că nici n-a auzit de asemenea matrapazlâcuri!

 

Adauga comentariu