Școala „Al.Vlahuță” din Focșani revitalizează Programul „Școală după școală” pe bază de voluntariat!

Școala „Al.Vlahuță” din Focșani este singura instituție școlară din oraș care va relua Programul „Școală după școală”. La solicitarea mai multor părinți, cadrele didactice ale instituției au decis în Consiliul Profesoral să reia această inițiativă, pierdută undeva, pe drum, de școlile din Focșani, în beneficiul copiilor. În funcție de numărul de cereri, Școala „Al. Vlahuță” este gata să demareze proiectul începînd cu săptămâna viitoare.


Programul Școală după școală” a devenit învechit din moment ce nici o altă instituție nu s-a mai arătat dispusă să-l continue. Iată că Școala nr.8 din cartierul Sud a hotărât să scuture praful de pe ceea ce fusese odinioară o idee „cu priză la public”. Totul a pornit de la deschiderea pe care au arătat-o cadrele didactice față de părinții care nu aveau cu cine să-și lase copiii, după ce aceștia terminau cursurile.


Așadar, corpul profesoral s-a hotărât să „repună pe roate” acest proiect ce este conceput pentru elevii claselor 0-IV. „Programul va fi de la ora 12.00, după ce cei mici vor termina programul, până la pra 16.00, când se întorc părinții de la serviciu. În acest interval de timp, elevii claselor aII-a și a II-a își vor face temele dar există și activități reacreative”, ne-a spus directorul școlii, Valy Țigănuș.


Avantajele acestui program sunt multiple. În primul rând acesta este absolut gratuit, cadrele didactice făcând asta pe bază de voluntariat. În al doilea rând, părinții vor sta liniștiți știind că odraslele lor se află pe mâini bune. În sfârșit, în al treilea rând, singura atribuție a părinților este să asigure celor mici un pachet mai consistent pentru școală, asta dacă nu decid să apeleze la serviciile unei firme de catering.


Școala este gata să demareze proiectul începând chiar de săptămâna viitoare, totul depinzând de câți părinți se arată, până la urmă, interesați. Asta pentru că instituția de învățământ este gată să formeze o grupă de până la 35 de copii. Cei mici vor fi supravegheați în fiecare zi de o echipa didactică formată dintr-un profesor și un învățător.


Singurul criteriu de selecție pe care îl impune școala îi privește pe părinți. „Pentru că am inițiat acest proiect în dorința de a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine, ori nu pot, financiar vorbind, să-și lase copiii, aceștia vor trebui să facă dovada că sunt angajați”, ne-a explicat directorul Școlii „Al.Vlahuță”, Valy Țigănuș. În concluzie, ambii părinți trebuie să aducă adeverințe de salariați și să asigure copilului lor, înscris la Școala nr.8, rechizitele școlare necesare desfășurării activităților.

 

Adauga comentariu