Scandal în Penitenciarul Focșani. Un condamnat a distrus complet camera în care se afla la izolare și s-a liniștit abia după ce a fost încătușat

Un băcăuan de 24 de ani a fost trimis în judecată de procurorii vrânceni pentru distrugere, în urma unei isprăvi pe care a comis-o pe când era deținut în Penitenciarul Focșani. Deși tânăr, băcăuanul are o sumedenie de condamnări pentru furturi și tâlhării. Într-unul din dosare, pentru o faptă de tâlhărie din 2013, acesta a fost condamnat alături de fratele său, mai mic cu doi ani. Deținutul a venit în Vrancea cu ceva afaceri judiciare, iar pe 25 aprilie anul trecut, pe când se afla la izolare, i s-a cășunat pe absolut tot ce era în cameră.

În rechizitoriu se arată că în ziua respectivă, agenții care erau de pază pe sector au auzit zgomote puternice în camera în care se afla închis Claudiu Adi B. Iar când au intrat în camera 13 a secției, s-au îngrozit: de unul singur, condamnatul distrusese televizorul cu tot cu suport, un scaun, ușa de la duș și cea de la wc, wc-ul și chiuveta. În plus, prizele din camera de izolare erau toate smulse din perete, iar pereții erau zgâriați.

În aceste condiții, pentru a se reuși imobilizarea condamnatului, agenții l-au încătușat de mâini și de picioare. Spiritele s-au potolit rapid, la audieri băcăuanul a recunoscut tot, însă nu va scăpa prea ușor. În afară de acuzația de distrugere, condamnatul ar putea fi și bun de plată: Penitenciarul Focșani s-a constituit parte civilă cu peste 2.000 de lei, contravaloarea bunurilor distruse.

 

Adauga comentariu