SC Parking SA Focșani ne fură pe față și nu vrea să recunoască!

Societatea Parking Focșani a fost înființată la sfârșitul anului 2016, la capriciul primarului Cristi Valentin Misăilă care s-a gândit să dea o ocupație mai multor apropiați ai săi. Vă reamintim că, inițial, instituția urma să fie condusă de social democratul Dorian Alecsandrescu care, pentru a obține această funcție a făcut sacrificiul suprem: și-a dat demisia din Consiliul Local Focșani. Ulterior, copilul de suflet al primarului a renunțat la conducerea Sc Parking, preluând conducerea Poliției Locale Focșani, locul său fiind ocupat de Nicușor Statache, un foarte bun prieten al edilului Cristi Valentin Misăilă.

Potrivit autodescrierii de pe site-ul instituției „Parking Focșani SA a fost înființată pentru a fi în slujba cetățenilor municipiului Focșani și din acest motiv ne adresăm persoanelor fizice și juridice din municipiu. Deși suntem la început de drum, ne considerăm a fi o companie reprezentativă a administrației locale”. Din cele de mai sus rezultă două chestiuni, cum ar zice Ilie Moromete, că societatea este în slujba noastră, a cetățenilor și că este o instituție reprezentativă a administrației locale. Asta până la proba contrarie, care s-a întâmplat să fie astăzi.

După cum știu toți posesorii de autovehicule din Focșani, Parking a dat drumul la închirierea spațiilor de parcare din mai multe zone ale orașului. Numai că, indiferent de perioada în care este încheiat contractul, societatea te taxează de la începutul anului. Ca să nu vorbesc în dodii, am să mă dau ca exemplu.

Astăzi, 8 mai, ne-am dus cuminți să semnăm contractul de închiriere și am constatat că, deși ne aflăm la începutul lunii lui Florar, taxa pentru parcare – 142 de lei și 80 de bani este percepută pentru întregul an, din ianuarie și până în decembrie 2018. Am încercat să aflăm cum rămâne cu cele patru luni în care nu am beneficiat de un loc de parcare, timp în care am tras mașina pe unde am putut, nu de puține ori stârnind mânia vecinilor din cartier.

Contrariat, am întrebat funcționarul care a încheiat contractul, însă ni s-a răspuns că astea sunt reglementările și că nu ține de dumnealui. La următoarea întrebare - cum rămâne cu cele patru luni, ianuarie, februarie, martie și aprilie, care, logic, nu sunt supuse taxării – am primit ca răspuns o ușoară ridicare din umeri. Am semnat, am luat documentele,  m-am îndreptat către casierie și, înainte de a achita suma, am strecurat aceeași întrebare. Răspunsul doamnei blonde și îmbrăcate în roșu, aflată în spatele ghișeului, a fost cam același – acestea sunt regulile - și dacă doresc, pot renunța să mai achit taxa de închiriere, adică să renunț la parcare. Adică, ori plătesc și tac dracului din gură, ori mă ling pe bot de spațiu de parcare.

Era clar: nu puteam găsi un răspuns satisfăcător printre angajați, ceea ce îmi rezerva dreptul de a cere lămuriri chiar de la șeful instituției, Nicușor Statache. Amabil, directorul societății mi-a explicat sfătos că angajații au avut o groază de treabă cu inventarierea locurilor de parcare și că, oricum, regulamentul de funcționare permite societății încheierea contractelor de închiriere în această formă. Am insistat asupra faptului că nu este corect ceea ce se întîmplă, adică să plătești pentru ceva de care nu ai beneficiat, însă directorul a răspuns că oricum am beneficiat de parcare până acum și că pentru mai multe detalii, pot face cerere în scris.

Păi, bine domnilor, dacă sunteți în slujba cetățeanului de ce le băgați mâna în buzunare și apoi vă faceți că plouă? În ce oraș ne aflăm dacă se comite o ilegalitate și nimeni nu se sesizează? Nici măcar cel care conduce instituția? Adică, scrie negru pe alb că respectivul contract intră în vigoare începând din 8 mai 2018, iar noi suntem obligați  să plătim și pe lunile din urmă! Ce fel de documente oficiale se semnează acolo?

Credem că edilul nostru cel de toate zilele ar trebui să se sesizeze în cel mai scurt timp și să rectifice situația imposibilă în care s-a pus societatea Parking, pentru că, până la urmă, oamenii plătesc pentru niște servicii de care nu au beneficiat. Iar dacă asta e o ilegalitate, cum rămâne cu  „ne considerăm a fi o companie reprezentativă a administrației locale”?  Se poate aplica proverbul „cum e sacul, așa-i și petecul”? Întrebăm și noi...  

Adauga comentariu