Salariații din Sănătate pregătesc noi proteste de stradă! Liderul SANITAS Vrancea: „A fost hotărât un program de susținere a revendicărilor noastre!”

Alături de colegii săi din țară, liderul sindicatului SANITAS Vrancea, Claudiu Grosu, s-a aflat astăzi la București pentru a discuta posibilitatea organizării unor noi proteste pe fondul nemulțumirii provocate normele de salarizare. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de actele normative care sunt contradictorii și au prevederi interpretabile dar mai ales de lipsa de reacție a guvernanților în acest sens.

Concret, salariații din Sănătate sunt nemulțumiți de reducerea sporurilor de condiții, a celor pentru asigurarea continuității și, în general, de modul inechitabil în care sunt acordate unele drepturi bănești. Adică,printre altele, se dorește eliminarea din plafonul de 30% a indemnizației de hrană, calcularea sporurilor și gărzilor la salariulde bază actual, asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate,  includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite etc.

Având în vedere toate aceste lucruri, liderii de sindicat din toată țara au hotărât un program de proteste dacă nu le sunt respectate doleanțele. „La nivel național a fost hotărât un program de susținere a revendicărilor noastre și, da, există posibilitatea organizării unor proteste, unor pichetări a sediilor Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Ministerului de Finanțe. Este posibil și un miting în București și chiar o grevă. Deocamdată nu a fost stabilit nimic concret în acest sens. Noi sperăm ca până să ajungem la lucrurile acestea să începem să avem niște discuții mai productive pe lucrurile care sunt „în litigiu”, ca să spun așa”, ne-a declarat liderul SANITAS Vrancea, Claudiu Grosu.

Prima acțiune revendicativă a fost stabilită pentru 20 februarie – 1 martie, atunci când a fost hotărâtă convocarea comisiilor de dialog social la nivelul prefecturilor din țară și pichetarea autorităților locale. Urmează pichetarea ministerelor amintite mai sus și, în cele din urmă, organizarea unui miting la București, acțune ce ar trebui să aibă loc pe data de 3 aprilie.

 

Adauga comentariu