Sala de sport a Colegiului „Traian Vuia” din Focșani ar putea fi terminată în acest secol. Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 1,5 milioane de euro!

Sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Focșani ar putea fi, totuși, finalizată. Rămasă la stadiul de intenție - fundație și pereți -  construcția ar urma să beneficieze din nou de atenția autorităților. Așa cum am observat pe SEAP, instituția de învățământ a scos la licitație „reluarea lucrărilor” pentru suma de 6.799.253 de lei (1.438.264 de euro).


Povestea sălii de sport a început prin decembrie 2008, pe ultima sută de metri a Guvernului Tăriceanu II și începutul Guvernului Boc I, cam între Anton Anton și Ecaterina Andronescu – miniștri ai Învățământului în acele timpuri. Așadar, ministerul de resort dădea ca sigură finalizarea unei lucrări de un milion de euro – „Sală sport + Ateliere D+P+E”, ceea ce ar fi trebuit să devină o sală de sport multifuncțională prevăzută la demisol cu ateliere pentru practica elevilor.


Primele lucrări de ridicare a clădirii (intenția contează, nu?) au început, așa cum am spus, în decembrie 2008 dar, anul următor, o „inevitabilă” lipsă de fonduri a blocat investiția. Deja se cheltuiseră cam 147.000 de euro, bani din care muncitorii apucaseră să toarne fundația și să ridice zidurile.


Noul primar al orașului pare să-și doreasă finalizarea sălii de sport, care nu mai poate obține însă finanțare europeană, așa cum se gândise inițial, din pricina nerespectării termenului de execuție – doi ani. Prin urmare, Cristi Misăilă pune pe masa consiliului local reactualizarea proiectului de execuție în vederea reluării lucrărilor, o dată la sfârșitul lui 2017 și a doua oară în 2018, operațiune estimată la 67.000 de lei și, respectiv 100.000 de lei.


Rămâne de văzut când vor începe lucrările și cum se vor derula, având în vedere faptul că un milion și jumătate de euro (la prima strigare) este totuși o sumă importantă iar bugetul local este cam bolnav.

 

Adauga comentariu