S-a dat startul pentru turneul internațional de polo - premieră sportivă absolută pentru Focșani!


Premieră absolută pentru județul Vrancea. Bazinul de înot didactic din Focșani, practic singurul din întreaga zonă a Moldovei, va găzdui un turneu internațional de polo. În cadrul competiției vor concura echipele naționale de juniori under 17 din România, Bulgaria, Belarus și Republica Moldova.

Vrancea County International Water Polo Tournment este o competiție organizată de consiliul județean și va avea loc în perioada 25 – 27 aprilie. Astăzi are loc meciul de debut dintre selecționatele Republicii Moldova și Bulgariei, urmând ca pe parcursul următoarelor două zile echipele să-și dispute titlul de campioană.  Într-o conferință de presă ținută chiar la bazin, președintele Federației Române de Polo, Călin Găvruș, a remarcat faptul că introducerea Focșaniul pe harta poloistică a țării este un lucru deosebit pentru întreaga zonă a Moldovei.

„Am reușit să includem acest bazin și, implicit, municipiul Focșani în circuitul poloistic din România. Este pentru prima oară când în aceată parte a țării se desfășoară un turneu amical de polo de talie internațională. Aceste echipe sunt în cursă pentru campionatele europene și au ales să vină la Focșani pentru a avea niște meciuri utile și frumoase în compania cea mai bună. Sper ca acesta să fie doar începutul”, a spus Călin Găvruș, președintele Federației Române de Polo.

Cei trei antrenori ai echipelor din Moldova, Belarus și Bulgaria s-au arătat plăcut surprinși de bazinul de polo din Focșani. Selecționerul naționalei Republicii Moldova, Alexandr Kuznetsov, a fost bucuros de proximitatea bazinului din Vrancea pe care îl vede chiar ca o punte de legătură dintre cele două țări.

Antrenorul echipei de polo under 17 a României, Cristian Iordache, consideră bazinul  o investiție extrem de importantă pentru acest sport, o adevărată pepienieră pentru echipa reprezentativă a țării noastre. El speră din tot sufletul ca această competiție să devină un catalizator , astfel încât tot mai mulți copii să vină și să practice polo pe apă.

„Pe lângă bucuria de a participa la acest turneu cred că cea mai mare bucurie a mea este de a vedea copiii din Vrancea, începând cu pași mici, să înceapă să practice acest sport. Mai sper că această competiție să fie o reclamă bună pentru jocul de polo”, a declarat antrenorul federal Cristian Iordache.

Așadar, dacă avem polo nu ne mai trebuie nimic! Propunem să învățăm să pășim pe apă ca Isus, poate așa nu mai așteptăm de la nimeni să ne facă autostrăzi. Am mai adăuga și faptul că minunata conferință de presă a fost organizată atât de temeinic, încât nimănui nu i-a trecut prin tărtăcuță să aducă niște scaune pentru presă, reporterii fiind nevoiți să ia notițe din mână și nu pe genunchi, așa cum se iau unele decizii în politică. În rest a fost ok!
 

Sursa foto: Facebook CJ Vrancea

Adauga comentariu