S-a cutremurat bugetul Vrancei: păpușarul plăcilor tectonice din județ nu se uită la preț când vine vorba de banii vrâncenilor. Albumul de Centenar, ticluit și plătit din bani europeni încă din luna mai!

Centenarul de fală cu cheltuială se ține în județ. Marian Oprișan i-a făcut Florianei Jucan de la Q Magazine o plată într-o sumă care face să roșească de invidie până și autoritățile de la București. Oprișan nu a considerat o problemă faptul că prețul oferit de domnia sa pentru serviciile doamnei Jucan din banii tuturor vrâncenilor depășește alte achiziții similare, inclusiv una a Ministerului Fondurilor Europene.

Mai șmecher, Ministerul însă nici nu dă din banii proprii tainul către Q Magazine. Într-adevăr, cu mai multă modestie, Ministerul Fondurilor Europene a achiziționat „100 albume de bună calitate despre personalități românești de valoare europeană și universală”. Însă, dat fiind că are acces la borcanul cu miere, achiziția s-a făcut „în cadrul proiectului Valori europene în România, la 100 de ani de la Marea Unire, finanțat din Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020”: 45.000 lei (9.711,25 euro).

Oprișan a vrut să arate însă tuturor că e potent... financiar! Astfel că i-a comandat doamnei să îi furnizeze 250 de bucăți din Albumul „Români de Centenar”, pe care Ministerul l-a plătit din banii Uniunii Europene! Avem și explicația, cum că e o cheltuială necesară. Păi de câte ori împlinim 100 de ani? „Anul 2018 reprezintă Centenarul statului român și revista Q Magazine, editată de SC Babilon Press SRL, va marca acest moment aniversar printr-un album intitulat „Români de Centenar”, în care am invitat 100 de personalități ale lumii culturale, politice, sportive, diplomatice și din mediul de afaceri, să descrie în câteva cuvinte ce au însemnat acești o sută de ani pentru România. Albumul are 240 de pagini, este tipărit atât într-o versiune bilingvă româno-engleză, cât și într-o altă versiune româno-franceză, și este așezat într-o cutie de aceeași culoare ca și coperta, pe care este logoul oficial al Centenarului”.

Misterul este dezvăluit tot în încredințarea directă: ne vor încânta ochii vorbele mai multor personalități, începând cu Preafericitul Părinte Daniel. Dacă doriți însă mai multe informații despre o listă completă, puteți suna la 021.230.39.91, sau scrie la adresa de mail: office@qmagazine.ro. În rest, o semi listă apare deja, chiar dacă din sumara nominalizare lipsește ministresa noastră, Viorica Dăncilă, căreia doamna Jucan a fost suficient de drăguță să îi închine o odă în urmă cu câteva zile. Așteptăm cu interes și restul spălăturilor din Q Magazine, plătite în prealabil de către Minister, iar mai apoi întărite prin cecul semnat de Marian Oprișan.

Adauga comentariu