România coercitivă a satrapiilor administrative

Deci, ia să vedem, pe scurt, ce-a pritocit mintea de securisto-miliţieni a liberalilor în proiectul de lege al instituirii stării de alertă?

Păi, ce puteau "emana" co-autorii tentativei de lovitură de stat din vara anului 2012, altceva decât o soioasă listă a dorinţelor dictatoriale ale satrapilor administrativi - ăia cu mâna vârâtă până dincolo de umeri în bugetele României?

(sper că Emil Boc e mulţumit acum că e la remorca celor care l-au umilit politic atunci. Umil Boc)

Şi-au stabilit ei că pot pe perioada stării de alertă să se defecheze pe Constituţie şi drepturile şi libertăţile civile:

- ei pot interzice organizarea şi desfăşurarea unor manifestaţii în spaţii deschise,
- ei pot interzice circulaţia persoanelor şi vehiculelor,
- ei pot interzice ieşirea şi intrarea în-din anumite zone şi între anumite intervale orare,
- ei pot limita sau suspenda activitatea unor instituţii sau operatori economici,
- ei vor putea decide demolarea parţială sau totală a unor construcţii, instalaţii sau amenajări,

aşa, fără nici o decizie judecătorească, după muşchii lor administrativi, de parcă Legea ar izvorî direct din ei

(şi uite cum Justiţia devine a cincia roată la căruţa PNL şi cum acest partid reuşeşte, dacă e lăsat, să facă ce nici n-a visat PSD: să se urineze cu boltă pe Lege şi pe magistraţi)

Tot ei decid dacă-şi angajează rudele şi curvele (indiferent de sex) în instituţiile din subordine. Că ei decid dacă se mai fac su nu concursuri de angajare în instituţiile publice pe perioada stării de alertă. Ei decid pe cine adapă timp de 6 luni de la ugerele Patriei.
După 6 luni în "sistem", ei decid dacă curva personală (indiferent de sex) este aptă de a penetra în corpul funcţionarilor publici şi cariera post-alertă pe care o va urma.

Ia fiţi atenţi aici cum, profitând de pandemie, PNL le face loc, cu coatele şi genunchii, în schema de funcţii publice lipitorilor săi de afişe: "statul îi va putea trimite forţat pe angajaţii la stat în concediu de odihnă, le va putea modifica temporar locul şi felul muncii", iar în cazul funcţionarilor publici din administraţia publică le va putea, "unilateral, modifica raportul de serviciu".

Zău?

Dar unde sunt, dom'le, #tefeliştii, #răspândacii, #reziştii, #misecuvinii, să ne orăcăie şi behăie #delagirafă despre #ţaracafară pe care i-au pus-o lui Klaustrare Iohannis în braţe anul trecut, #pentrucă #plăcuţăsuedezăpesede!?

PS: Aud că acum se revoltă pe conţinutul acestei legi cei de la #UniţiSalivămRomânia. După ce au fost berbecele lui Iohannis şi al intereselor PNL pe tot parcursul anului trecut - marii diseminatori de ură în spaţiul public şi segregare civilă . Ce să zic? Mai bine mai târziu decât niciodată.

Adauga comentariu