Rodica Boboc: „Ne întrebăm de ce avem dezbinări, conflicte și violență în țară, dar nu vedem că acestea sunt ispite întreținute și lansate de politicieni iresponsabili și de aspectele lor de propagandă mincinoasă”

Să mai zică cineva că doamna deputat PSD Rodica Boboc nu are activitate în Parlament. Rușine! Rodica Tudorița Boboc a ieșit astăzi și a exprimat cum a putut dumneaei câteva idei scrise pe o foaie, vorbind despre „metoda pietrelor din caldarâm”, „simbioza dintre politicienii de dreapta și electorat”, „mesajul scârbos de la plăcuțele de înmatriculare” și multe altele. Doamna, care nu a știut acum ceva timp ce formă de guvernământ are țara noastră, a fost fermă și „clară” în mesajul dumneaei. A înfierat cât a putut opoziția, cu legătură la protestele din 10 august, violențe șamd. A încheiat apoteotic: „dorește o societate mai prosperă și o viață politică democratică”.

În vara care tocmai s-a încheiat, a căzut examenului critic o prejudecată întreținută cu sârg de reprezentanții politicilor de dreapta și de propaganda lor, marota caraghioasă a electoratului educat al opoziției de dreapta. Nedispunând de susținere populară, politicienii de dreapta au cultivat de-a lungul timpului în capul românilor ideea lor fixă că ar avea de partea lor un electorat select. Cât de select este electoratul? Am văzut în această vară prin sloganul scârbos cu care a fost atacat PSD și prin răspândirea violenței verbale și fizice la care s-au dedat în repetate rânduri. Mai mult și mai bine, politicienii de dreapta și-au etalat electoratul lor, așa-zis educat la mitingul din 10 august anul curent. Cu acest electorat și cu metoda pietrelor din caldarâm își propun liderii PNL, USR și președintele lor să intre în Palatul Victoria, să dărâme Guvernul și să preia puterea. În urma evenimentelor din ultimele luni s-a pus în evidență simbioza dintre politicienii de dreapta și electoratul lor. De fapt, la așa politicieni, așa electorat. Nu le spunea liderul PNL să facă politica partidului cu parul? Nu a vorbit despre scroafele care se urcă în copaci, cu referire la femeile din administrația publică? Nu l-a promovat președintele pe individul cu mesajul scârbos de la plăcuțele de înmatriculare? Nu fac zi de zi membrii USR scandal la ușa Primăriei Capitalei și în Parlament? În acest mod, liderii partidelor de opoziție fac educația politică a propriului electorat. Ne întrebăm de ce avem dezbinări, conflicte și violență în țară, dar nu vedem că acestea sunt ispite întreținute și lansate de politicieni iresponsabili și de aspectele lor de propagandă mincinoasă. Că electoratul opoziției ar fi mai educat este o lozincă, pe care viața o infirmă. În ceea ce mă privește, eu îmi adres... eu îmi adres... îmi apreciez electoratul care se regăsește printre membrii tuturor categoriilor sociale și profesionale, care respectă legea, are un comportament civilizat, non-violent și dorește o societate mai prosperă și o viață politică democratică. Cu acest electorat, pe care ne străduim să îl reprezentăm cât mai bine, am câștigat și vom câștiga noi alegeri”, a spus doamna deputat PSD.

Multe a uitat Rodica Boboc să spună. Nu a suflat o vorbuliță despre gesturile și cuvintele nepotrivite ale propriilor colegi, sau despre cum incită aceștia la violență. Am putea scrie o carte întreagă, pe care am și citi-o mai bine la tribună. Să fim corecți, doamna Boboc nu este un exemplu de elocință. În doi ani a avut 9 declarații politice și a luat cuvântul de 11 ori - ultima dată în iulie, 3 secunde, la ședinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu ocazia numirii directorului Serviciului de Informaţii Externe. Nici nu se compară cu cele trei minute de mai sus.

Adauga comentariu