Record de profesori pensionari la Școala nr. 2 din Focșani

Nu mai puțin de 15 cadre didactice care au împlinit vârsta pensionarii predau la una dintre școlile bune din Focșani. Școala „Ion Basgan” din municipiu, cunoscută și ca Școala nr. 2, deține recordul la numărul de cadre didactice care au ales să rămână la catedră. Dacă ar fi un top, pe locul II s-ar afla o altă școală de tradiție din municipiu, nr. 9. Aici, la Școala „Ștefan cel Mare”, predau elevilor 10 profesori/învățători care s-ar putea pensiona oricând.

La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani sunt opt profesori pensionabili care predau elevilor, în vreme ce și în Mărășești, la Școala nr 2, multe cadre didactice au ales să predea în continuare: 7. Un număr mai mic – 6 – sunt în alte două unități de învățământ din municipiu: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” și Școala nr. 10 – „Duiliu Zamfirescu” Focșani.

În restul școlilor/liceelor/grădinițelor din județ, numărul cadrelor didactice care au preferat să predea în detrimentrul pensiei este mai mic, undeva cuprins între trei și unul. Sunt și câteva situații în care profesorii pensionabili predau la două unități de învățământ. De remarcat că materiile pe care le predau aceste cadre didactice sunt variate. Deși ponderea cea mai mare o reprezintă învățătorii, sunt și materii ca educație fizică și sport, istorie, matematică, limbi străine sau chiar informatică, care le sunt predate copiilor de către profesori ajunși la vârsta pensionării.

 

Adauga comentariu