Răsturnare de situație în executarea silită începută pe numele lui Bobocea, post-mortem

Judecătorii au pus momentan pe pauză executarea silită a fostului șef al OPC Vrancea, a cărei încuviințare a venit la scurt timp după ce acesta murise. Câțiva ani, pe lângă dosarul penal în care era judecat pentru falsificarea unor acte de proprietate, Marian Bobocea a avut de răspuns și în fața pretențiilor unui afacerist-dezvoltator imobiliar, care îi împrumutase o sumă de bani. 90.000 de lei mai exact, pe care Bobocea a și fost obligat de către instanță să îi plătească. (detalii, aici)

În vară, după ani de procese în civil, judecătoria l-a obligat pe defunctul Bobocea „la plata sumei de 90.000 lei contravaloare împrumut şi la 1.500 lei cheltuieli de judecată”. Se întâmpla în iunie, iar în august a fost dată și încheierea în dosarul de executare deschis ulterior: „Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu: SENTINTA CIVILA NR. 4766 DIN DATA DE 18.06.2019 PRONUNTATA DE JUDECATORIA FOCSANI. Executarea silită se va face în toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Fără cale de atac”.

Numai că încuviințarea executării silite a fost dispusă după decesul lui Marian Bobocea și, cum nu se poate face executarea în aceste condiții, urmarea firească, potrivit legii, era începerea executării contra moştenitorilor. Și, chiar dacă încheierea privind executarea silită era fără cale de atac, fiica și fiul lui Marian Bobocea au făcut o contestație la executarea silită, proces în curs de judecată. Luna trecută, cei doi au obținut în instanță o „păsuire”.

Admite cererea. Dispune suspendarea provizorie a executării silite, începută în dosarul execuţional al BEJ BÎRSAN FIREL, până la soluţionarea cererii de suspendare. Cauţiunea în sumă de 9.000 lei a fost achitată cu recipisa de consemnare de Bobocea Mioara Alisa”.

Câteva zile mai târziu, tot la judecătorie se lua o altă soluție legată de această poveste, dat fiind că afaceristul dorea probabil ceva garanții că își va recupera banii. „Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Lazăr Cristinel în contradictoriu cu pârâtii Bobocea Marius-Gabriel şi Bobocea Mioara-Alisa, având ca obiect înfiinţare sechestru judiciar”, se arăta în încheierea din 13 decembrie, care nu a fost atacată. Procesul privind contestația la executarea silită continuă în martie, iar între timp se va judeca și dosarul în care copiii lui Marian Bobocea au atacat decizia instanței privind obligarea la plata celor 90.000 de lei.

Adauga comentariu