Raportare oficială: 60 de cazuri de COVID-19 în județ, 214 persoane aflate în carantină, 2.609 în autoizolare la domiciliu

Institutul Național de Sănătate Publică a raportat că, până la această oră, numărul persoanelor care au fost depistate pozitiv în județ nostru este de 60. Nu e o cifră îngrijorătoare dacă ne uităm la situația din alte județe și dacă luăm în calcul că din această cifră (58 ieri), majoritatea celor pozitivi sunt cadrele Spitalului Militar. Rămâne însă de văzut câte teste se vor mai efectua, în funcție de evoluție și simptome.

Azi la 13.00, comunicarea oficială menționează că Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în atenție 2.609 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată - 214 persoane. În ultimele 24 de ore au fost verificate 1.693 de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării, de către efectivele MAI. Toate structurile implicate au avut însă alte zeci de misiuni.

Defalcat pe instituții subordonate MAI, situația arată astfel:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a executat 15 misiuni cu 62 pompieri și 10 autospeciale: 1 misiune cu 20 pompieri pentru asigurarea coordonării și conducerii tuturor acțiunilor specifice precum și suportului tehnic/ operațional privind funcționarea echipamentelor și mijloacelor din cadrul CJCCI Vrancea; 1 misiune cu 8 pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vrancea; 1 misiune cu 3 pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu persoanele izolate la domiciliu, respectiv carantinate către instituțiile cu atribuții la nivelul județului; 2 misiuni cu 8 pompieri și 2 AMOP pentru asigurarea, verificarea și întreținerea echipamentelor și materialelor puse la dispoziția spitalelor Focșani și Vidra în vederea efectuării pre-triajului persoanelor care se prezintă la UPU-SMURD/CPU; 2 misiuni de asigurare logistică cu 7 pompieri și 4 auto pentru distribuire echipament de protecție  și montare cort pentru dezinfecție la sediul SAJ Vrancea. 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vranceaa efectuat 85 misiuni cu 106 de cadre și 30 mijloace auto: 58 misiuni verificare persoane izolate la domiciliu (9 secții de poliție rurale și 5 orașe) cu  64  jandarmi astfel: 57 de jandarmi din cadrul IJJ Vrancea și 7 jandarmi din cadru Gr. J. M. Bacău; 6 misiuni asigurare ordine publică centre carantină cu 6 jandarmi; 6 misiuni însoțire transport persoane în tranzit, cu 12 jandarmi; 3 misiuni însoțire transport persoane către centrele de carantină din Focșani cu 8 jandarmi; 1 misiune pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul C.J.C.C.I. Vrancea, cu 2 jandarmi; 3 misiuni de verificare a agenților economici privind respectarea măsurilor stabilite în ordonanțele militare cu 6 jandarmi; 8 misiuni de monitorizare a zonelor, parcărilor și stațiilor de combustibil, stabilite ca puncte de staționare pe traseele de deplasare/ tranzit a convoaielor internaționale de transport marfă/p ersoane, cu 8 jandarmi. 

Inspectoratul de Poliție Județean Vranceaa efectuat 207 misiuni cu 254 de cadre și 96 mijloace auto: 140 misiuni privind verificare prin măsuri specifice a respectării măsurilor impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină; 6 misiuni de menținere a ordinii publice la unități spitalicești de carantină; 44 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență; 15 misiuni de fluidizare a circulației/ escortarea convoaielor/ coloanelor auto; 1 misiune privind acțiuni/ controale în domeniul combaterii criminalității economice;1 misiuni sprijin DSP Vrancea.         

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a efectuat  749 de misiuni cu 29 cadre și 4  mijloace auto: 233 misiuni cu 4 cadre medicale pentru centralizarea, actualizarea și raportarea tuturor datelor specifice privind persoanele izolate; 5 misiune cu 2 cadru medical și 1 mijloc auto pentru centralizarea, actualizarea si raportarea tuturor datelor specifice privind un nr de 18 persoane carantinate; 1 misiune cu 1 cadru medical pentru evidenta rezultatelor analizelor biologice COVID-19; 500 misiuni cu 15 cadre medicale pentru efectuarea anchetelor epidemiologice persoanelor care au călătorit în zone cu risc/ contacții acestora; 1 misiune cu 2 cadre medicale pentru introducerea în carantină a unui număr de 9 persoane; 5 misiuni cu 2 cadre medicale pentru distribuirea produselor alimentare persoanelor carantinate; 1 misiune cu 2 cadre medicale pentru scoaterea din carantină a unui număr de 6 persoane; 3 misiuni cu 1 cadru medical pentru recoltă probe biologice la persoane cu rezultat incert.

Ministerul Apărării Naționale a executat 10 misiuni cu 20 militari și 5 mijloace auto: 8 misiuni privind patrularea în comun de către structuri MApN și structurile MAI pentru respectarea prevederilor Ordonanței militare nr. 3, cu 16 militari și 4 mijloace auto URO VAMTAC S3 în Focșani; 2 misiuni privind patrularea în comun de către structuri MApN și structurile MAI pentru respectarea prevederilor Ordonanței militare nr. 3, cu 4 militari și 1 mijloc auto URO VAMTAC S3 în Adjud.      

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Informații ofciale pot fi obținute accesând și site-urile www.stirioficiale.ro, www.datelazi.ro și www.cetrebuiesăfac.ro
”, se arată în informarea oficială.

 

În total, la nivel național au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate, 267 dintre acestea fiind declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 78  depacienți.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, poliția a plasat în carantină instituționalizată 1.290 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 50 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.407depersoane. Alte 114.699 depersoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 847 deapeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.930la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent,271 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată,în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp,555 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore,7.385de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de10.585.135 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus):126 în Spania, 57în Italia,14 în Franța, 7 în Germania,4 în Marea Britanie, 2în Namibia, 2 în Indoneziași câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 decetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6în Franța,4 în Marea Britanie,5 în Spaniași unul în Germania, au decedat”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Adauga comentariu