PUZ-ul lui Duță își continuă drumul. Proiectul a trecut în Consiliul Local. „Constituie un real pericol ridicarea acelui bloc. E vorba de viețile noastre”, s-a plâns o locatară de pe Cuza Vodă

Cu o întârziere de două săptămâni, proiectul privind viitorul bloc a lui Ionuț Cristian Duță de pe Cuza Vodă 10 a trecut fără probleme. Pe 16 mai, în ședința extraordinară, s-a decis retragerea aceluiași proiect, pentru a fi verificat încă o dată de comisia de urbanism. După cum ne-a spus primarul, la ședința comisiei nu a mai avut nimeni nimic de spus, astfel că astăzi a fost reintrodus pe ordinea de zi „proiectul de hotărâre privind aprobarea Raportului consultării și informării publicului privind documentația P.U.Z. și aprobarea Planului Urbanistic Zonal "Construire imobil spații comerciale, birouri și locuință S+P+4" - str. Cuza Vodă nr. 10, pe terenul în suprafață de 527 mp”. Și a trecut, consilierii PSD - ALDE - independentul Emanuel Gongu - viceprimarul UNPR Marius Iorga votând pentru. De partea cealaltă a sălii, consilierii PNL - Costel Bîrsan (UNPR) nu au participat la vot, pe motiv că proiectul acesta le-a fost trimis după ora 16.00 și nu apucaseră să îl studieze.

Abia ulterior i s-a dat cuvântul unei locatare dintr-un bloc de pe Cuza Vodă, dezamăgită că deja se votase și că nu se mai poate face nimic. Femeia a explicat că stă de 35 de ani în blocul 12, aflat în proximitatea terenului lui Duță. „Locuiesc în acel bloc, care probabil se va prăbuși în urma acelei construcții abuzive. Acest bloc a fost grav avariat la fiecare cutremur care a depășit 5 grade. Am pus de fiecare dată bani și am reparat. Constituie un real pericol ridicarea acelui bloc. Va avea și o parcare subterană... e vorba de viețile noastre. În al doilea rând, Focșaniul are puțin spațiu verde. Acum câțiva ani s-a mai luat spațiu verde și s-a ridicat o construcție, iar locatarii nu mai au nici măcar lumina soarelui. Ni se vând niște minciuni, niște lucruri incredibile. Ne temem că sunt implicate alte persoane”, a apucat să spună focșăneanca.

Primarul Cristi Misăilă i-a explicat doamnei că dreptul de proprietate este garantat de Constituție, iar terenul în discuție este în proprietatea unei persoane fizice de mult timp. „Terenul a fost restituit în baza Legii 10, nu avem nimic de ascuns. Orice teren care a fost restituit a intrat în circuitul civil. Legea spune că terenurile private nu intră în categoria spațiilor verzi din domeniul public”, a spus primarul. Totodată, acesta a explicat că pentru construcție s-a obținut aviz inclusiv de la Ministerul Culturii. Și că, dacă într-adevăr blocul în care locuiește doamna are nevoie de reparații, se putea cere sprijin de la primărie pentru reabilitare.

Cât privește afectarea structurii de rezistență, arhitectul primăriei a asigurat că a fost efectuat un studiu „și reiese că niciunul din partamente nu ar fi afectat de viitoarea construcție. Noi aprobăm o oportunitate. Va urma un proiect tehnic cu expertize, pentru obținerea autorizației de construire”.  

Adauga comentariu