Pușcărie în Austria pentru un bărbat care obligase o minoră să se prostitueze într-un apartament din Odobești. Mandatul european de arestare este însă pus „pe pauză”

Infracțiunile comise în străinătate l-au ajuns din urmă pe un bărbat de 32 de ani originar din Odobești, dar care locuiește de fapt într-un județ învecinat. Acesta este judecat de mai bine de 2 ani pentru traficarea unei minore și, chiar dacă procesul nu s-a încheiat în țară nici măcar în primă fază, autoritățile din Austria s-au mișcat „cu talent” într-un alt dosar. Astfel, s-a solicitat ca tânărul să fie arestat și predat în cătușe, instanța a încuviințat cererea, dar totul s-a pus momentan pe pauză. Motivul este acela că A.-C. P. este judecat încă în țară, iar magistrații nu prea ar vrea să îl scape din ochi. Conform deciziei Curții de Apel Galați, inculpatul va fi arestat abia când se va finaliza dosarul de proxenetism din țară, indiferent de soluția de condamnare.

Dispune executarea mandatului european de arestare emis la data de 19.08.2019 de către Procuratura din Viena aprobat de Tribunalul pentru cauze penale Viena - secţia judiciară 311 din data de 26.08.2019 - Austria în dosarul cu nr. de referinţă 405 St 21/19k, pe numele persoanei solicitate P. A.-C.. ...dispune amânarea predării persoanei solicitate până la soluţionarea definitivă a cauzei penale ce formează obiectul dosarului Judecătoriei Brăila sau, în caz de condamnare cu executare în regim de detenție, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate ori până la executarea pedepsei la termen. Dispune arestarea persoanei solicitate pe o perioadă de 30 de zile şi predarea acestei persoane către autorităţile judiciare din Austria. Mandatul de arestare va fi pus în executare la data încetării motivelor care justifică amânarea predării. Ia act că persoana solicitată nu a renunţat la drepturile conferite de regula specialităţii. Ia act că persoana solicitată a consimţit să fie predată autorităţilor judiciare austriece. DEFINITIVĂ”, se arată într-o hotărâre dată vineri de Curtea de Apel Galați.

Inculpatul cunoscut sub poreclele de „Alin Mercenarul”, „Tyson” sau „Legionarul” își perfecționase o metodă de tipul „Lover Boy” și așa a convins o puștoaică de 16 ani, cunoscută pe Facebook, să „producă” pentru el. Fără loc de muncă şi cu doar 8 clase primare, inculpatul a început o relație cu fata din Brăila, iar apoi tânăra a fost forțată să întrețină relații sexuale cu alți patru bărbați, din comuna în care acesta locuia fără forme legale. Potrivit Obiectiv de Brăila, publicația care a și mediatizat la vremea respectivă cazul, cei doi au rupt legătura pentru o vreme, pentru ca mai apoi odobeșteanul să îi ceară să se mute cu el în Galați. Deși fata a refuzat inițial, a cedat amenințărilor - scrie sursa citată, anume că „el a făcut închisoare în Anglia, că poate face orice şi că nu va scăpa de el toată viaţa”.

În final, tânăra l-a urmat pe inculpat, au stat la Galați o vreme - unde a continuat să întrețină relații sexuale cu câțiva clienți, pentru ca mai apoi să ajungă în Odobești, în apartamentul unui amic de-al inculpatului, ai cărui părinți erau plecați în străinătate.

Pentru a o determina să practice prostituţia în favoarea lui, inculpatul i-a aplicat victimei o corecţie fizică, lovind-o cu piciorul în abdomen. În continuare, aceasta a fost condusă într-un apartament din oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea, unde a fost constrânsă să practice prostituţia, aspect care s-a realizat până pe data de 20 martie 2016”, mai scrie Obiectiv de Brăila. Tânăra a fost salvată de un amic al tatălui său vitreg, care s-a dat drept client. Câteva zile mai târziu, minora a făcut un denunț la IPJ Brăila, unde a povestit că inculpatul a obligat-o să practice prostituţia atunci când s-a aflat într-un apartament din Odobeşti, judeţul Vrancea.

În timpul anchetei, inculpatul a recunoscut doar o relație castă cu minora, însă a fost trimis în judecată în august 2017 sub acuzația de proxenetism în formă continuată. De atunci, dosarul încă se judecă, următorul termen fiind stabilit în aprilie anul acesta.

Între timp, în vara anului 2018, inculpatul de 32 de ani a fost condamnat la 8 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta fusese acuzat că, pe 28 august 2016 condusese un BMW pe DN7, pe raza comunei Săvârșin, județul Arad. 

 

Adauga comentariu