Propuși pentru a fi cetățeni de onoare ai județului după ce au salvat trei copii de la înec. Cine sunt focșănenii curajoși

Județul nostru ar putea avea încă doi cetățeni de onoare, la inițiativa opoziției din Consiliul Județean Vrancea. Un consilier liberal a venit cu două propuneri, două nume ale unor focșăneni care au sărit în ajutorul semenilor fără a sta pe gânduri atunci când au văzut că aceștia sunt în pericol. Este vorba despre Dorin Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan, ale căror fapte de eroism au fost relatate la vremea respectivă.

Alexandru Puiu a salvat viața unui băiat de 8 ani, care era în pericol de a se îneca în Dâmbovița, dat fiind că era blocat în mașina care căzuse în apă. S-a întâmplat în februarie 2016 și, potrivit notei de fundamentare, nimeni în afară de focșăneanul nostru nu a schițat vreaun gest pentru a ajuta copilul. „A fost resuscitat de un agent de poliție și transportat la spital, în timp ce Alexandru Puiu l-a scos din mașină și pe șoferul care a avut neșansa să ajungă în apa Dâmboviței. Ulterior, a fost felicitat de mai multe personalități publice, printre care și Raed Arafat, care i-a dăruit o plachetă de onoare. Consider că este necesar să-l recompensăm cu titlul de cetățean de onoare al județului Vrancea, după ce o țară întreagă l-a apreciat și felicitat”, se arată în nota de fundamentare întocmită de consilierul PNL Cristi Irimia.

Cel de-al doilea focșănean care a dat dovadă de curaj este profesor de sport și se numește Florin Sebastian Drăgan. Acesta a intervenit la un incident din august anul trecut, pe litoral. La acea dată, focșăneanul a salvat de la înec doi copii. „Se afla la Eforie Nord în concediu, iar în dimineața zilei de 13 august a salvat de la înec un copil care se avântase în largul mării, la circa 50 de metri de mal. Strigătul copilului l-a făcut pe profesorul focșănean să sară în apă fără să stea pe gânduri. Peste doar câteva ore, în condițiile unor valuri uriașe, Florin Sebastian Drăgan a scos din apă un alt copil, care se scufunda și striga după ajutor”, se arată în cea de-a doua notă de fundamentare a aceluiași consilier județean.

 

Adauga comentariu