Proprietarul celor 28 de porci eutanasiați după ce au contractat virusul pestei porcine africane va fi despăgubit!

Pesta porcină africană a fost confirmată în gospodăria aflată pe strada Scarlat Târnăvitu din Focșani. Diagnosticul a fost pus de laboratorul Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) din București în urma analizării probelor trimise de specialiștii DSVSA Vrancea.


Încă de la primele suspiciuni, apărute în data de 14 februarie, întregul efectiv de animale – 28 de porci,  a fost eutanasiat iar carcasele distruse. Gospodăria a fost plasată sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție privind circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport.


DSVSA anunță că proprietarii porcinelor vor fi despăgubiți dar numai după o evaluare făcută de specialiștii instituției. „Oamenii vor fi despăgubiți după întrunirea Comisiei de evaluare care va întocmi dosarul respectiv. Banii vor fi gestionați prin Direcția Sanitar-Veterinară Vrancea dar, așa cum am spus, în urma evaluării”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al DSV Vrancea, Adrian Rădulescu.

 

Adauga comentariu