Proiect fotbalistic în comuna Vulturu. 50 de copii au fost inițiați în tainele fotbalului de președintele AJF, Dan Dumitru, și de profesorul de sport Sorin Damian. Cei mici vor evolua pentru prima dată în fața publicului în acest weekend!


Din luna iunie a acestui an, președintele AJF, Dan Dumitru, a inițiat un proiect ambițios de atragere a copiilor din comuna Vulturu către fotbal. Proiectul, demarat în calitate de persoană particulară și mai ales de fiu al localității, a constat în organizarea de antrenamente săptămânale pe stadionul din comună cu toți copiii talentați și cu dragoste pentru fotbal. Alături de Dan Dumitru s-a aflat profesorul de sport Sorin Damian. Împreună, cei doi au reușit să atragă un număr de 50 de elevi pe care i-au învățat elementele de bază ale sportului rege – fotbalul.


Pentru că rezultatetele nu au întârziat să apară, edilul comunei s-a implicat în acest proiect și a reușit să cumpere echipament sportiv pentru micii fotbaliști. Astfel, ca o recunoaștere a muncii depuse dar și a talentului de care dau dovadă copii, sâmbătă, 18 august, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Comunei Vulturu, va fi organizată o competiție de fotbal pe Stadionul „Energia” din localitate. La final, participanții vor urma să fie premiați de reprezentanții administrației locale.


Deși inițiatorul proiectului, Dan Dumitru, a anunțat că se retrage din această inițiativă fotbalistică, ideea va merge mai departe. Președintele AJF a anunțat că așteaptă și implicarea copiilor a căror părinți muncesc în străinătate. Singura condiție este ca viitorii fotbaliști să fie născuți între anii 2004 – 2009. Mai mult, Dan Dumitru și-a declarat intenția de a-i înscrie pe cei mai buni sportivi în competițiile județene de profil. Cei 50 de copii sunt deja constituiți în șapte echipe care vor evolua în fața spectatorilor în acest weekend.

Adauga comentariu