Proiect faraonic în orașul lui Daniel Nicolaș. Primarul din Odobești vrea să amenajeze o zonă de agrement care va costa peste un milion de euro!

Primarul orașului Odobești se pregătește de o nouă investiție. De data aceasta, edilul Daniel Nicolaș s-a gândit la concetățenii săi și dorește să înființeze o zonă de agrement și petrecere a timpului liber în Cartierul „Mihail Sturza”. Proiectul va costa o groază de bani și prevede amenajarea de spații verzi, piste pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport etc.


Conform proiectului finanțat din bani europeni, viitoarea zonă de agrement din orașulOdobești va avea o suprafață de aproape 58.000 de metri pătrați, ceea ce nu este așa puțin. Spațiile verzi vor ocupa 52.251 metri pătrați iar aleile pietonale se vor întinde pe 1.700 mp. Arealul va avea sisteme proprii de iluminat, irigații, supraveghere video și chiar wi-fi (ceea ce nu mai reprezintă o noutate în ziua de astăzi) precum și unul de alimentare cu apă și canalizare.


De asemenea, amenajarea locurilor de petrecere a timpului liber va presupune o pistă de biciclete de peste 1.800 de metri pătrați, un teren de fotbal de aproximativ 900 m, unul de tenis (552 mp) și locuri de joacă pentru cei mici amplasate pe o suprafață de 650 de metri pătrați. În același areal vor exista vestiare și grupuri sanitare, pubele de gunoi și o platforma pe care va fi instalată cabina de supraveghere video.


În cadrul proiectului este cuprinsă și modernizarea străzii Giurgea, strada care asigură accesul către parc și care are o lungime de aproape o mie de metri liniari. Toate aceste lucrări ce țin de realizarea proiectului se vor desfășura în intravilanul localității și vor costa 6.891.326 de lei fără TVA (1.498.524 de euro), o sumă absolut colosală pentru Odobești, fie ea și din fonduri europene.


Din totalul pomenit mai sus, 472.095 de lei vor asigura amenajarea terenului, 15.000 de lei se vor duce către asigurarea utilităților. Cheltuielile pentru investiția de bază vor rămânâne la 6.289.231 de lei, acest lucru presupunând modernizarea străzii Giurgea (1.122.988 de lei), amenajarea parcului (4.033.834 de lei) și dotările (1.132.398 de lei). Lucrările de construcții și instalații aferente organăzării de șantier se vor ridica la doar 115.000 de lei, valoare destul de mică în comparație cu restul.

 

Adauga comentariu