Program încărcat pentru colegiile „Unirea” și „Cuza” din Focșani cu ocazia zilei de 24 ianuarie

Aniversarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi marcată de colegiile de top din Focșani prin organizarea mai multor evenimente. Astfel, Colegiul Național „Unirea” va începe șirul manifestărilor încă din 22 ianuarie, atunci când în sala de festivități a liceului va avea loc lansarea volumului „Naufragiat”, semnată de Roxana Mihalcea, fostă elevă a instituției școlare.


Pe 23 ianuarie, încă de la ora 9.00 dimineață, CNU demarează activități sportive, ateliere de creație, expoziții, sesiuni de comunicări și chiar proiecții de filme. Ziua va lua sfârșit cu o adunare festivă în Aula „Mihai Eminescu”, stabilită pentru ora 12.30 și tradiționala Horă a Unirii din curtea colegiului, în care se vor prinde elevi și profesori. Pe 24 ianuarie, începând cu ora 10.30, sala de festivități va găzdui Conferința RePatriot „Vrancea, Inima României”.


Aniversarea a 131 de ani de existență a Colegiului Național „Al. I. Cuza” CNC) precum și ziua de 24 ianuarie vor prilejui, de asemenea, desfășurarea unui program amplu de manifestări. Acestea vor debuta pe 23 ianuarie, începând cu ora 9.00. Pe lângă Hora Unirii, la care vor participa elevi, profesori și invitați, colegiul ne propune un program extrem de diversificat.


Cercul de robotică, atelierul de cusături, Cupa 24 ianuarie la fotbal, expoziția de grafică computerizată, concursurile de fizică, chimie și biologie, proiectul internațional de voluntariat „Solidaritate în comunitate”, lansarea Biblio-calendarului CNC și multe altele vor ține ocupați elevii până la 11.30, moment în care, cu mic cu mare, toată lumea se va aduna în holul colegiului pentru a degusta minunate feluri de mâncare tradițională în cadrul expoziției-concurs de produse tradiționale și moderne „Bufet românesc pentru prieteni.

 

Adauga comentariu