Profesor din Odobești, acuzat că a bătut o elevă de 8 ani, dar și pe mama acesteia. Cadrul didactic nu recunoaște învinuirile

Un cadru didactic din Odobești a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă și lovire în urma unui incident din noiembrie anul trecut. Acesta este acuzat că a agresat o elevă în timpul orei de sport, iar ulterior ar fi lovit-o și pe mama acesteia, care venise să sesizeze conducerea unității de învățământ.

În rechizitoriu se arată că la data respectivă, profesorul în vârstă de 62 de ani și-ar fi măsurat forțele cu o copilă din clasa a II-a. Astfel, potrivit datelor strânse în timpul anchetei, profesorul de sport ar fi jignit micuța, a tras-o de păr și a ciupit-o de față, iar după ce aceasta a început să plângă, cadrul didactic a smuncit-o. Incidentul a fost povestit nu doar de fetiță, care a spus că a pățit toate acestea pentru că nu a fost cuminte, ci și de un coleg. Astfel, una dintre mămici a povestit anchetatorilor că fiul său i-a spus acasă cum micuța a fost bruscată și lovită și că aceste gesturi ar fi ceva „obișnuit” din partea profesorului, acesta fiind consumator de alcool.

Ulterior acestei incident din timpul orei, mămica fetiței a venit la școală pentru a-și lua copilul acasă și așa a aflat ce se întâmplase. Revoltată, femeia a mers la cancelarie pentru a discuta cu cei din conducerea școlii, iar la ieșire a dat nas în nas cu inculpatul. Din ce se descrie în rechizitoriu, mămica fetiței l-a întrebat pe profesorul de sport de ce i-a lovit fetița, moment în care cadrul didactic i-a băgat mâna în gât și a lovit-o cu palma peste față. Martorii incidentului - femeia de serviciu și un alt profesor - au povestit că inculpatul a luat și un mop cu care a lovit-o în umăr pe mama fetiței.

În ciuda acestor declarații, profesorul de sport nu a recunoscut incidentul. Sau cel puțin nu aceasta a fost versiunea oferită anchetatorilor. Astfel, cadrul didactic a spus că fetița nu a pățit nimic la ora de sport, ci doar a întrebat-o de ce face „panaramă” și nu e atentă la oră. Mai mult de atât profesorul a spus că nu își amintește, iar explicațiile s-au oprit aici. Cât despre agresiunea asupra mamei, profesorul a relatat că aceasta ar fi fost cea care l-a lovit, moment în care el a luat mopul din mâna femeii și l-a aruncat pe hol.

Adauga comentariu