„Proces” la Colegiul Național Unirea: pro sau contra clonare? Cine este profesorul care îi învață pe copii să gândească dincolo de manualul de biologie

O altfel de oră de biologie la Colegiul Național „Unirea” Focșani: profesorul a fost cel care a ascultat argumentele elevilor în ceea ce privește clonarea, după ce „bobocii” s-au pregătit pentru cursuri nu doar citind din manual. Ora profesorului Corina Ciucu a fost prezentată în cadrul emisiunii Portretul unui „Profesor pentru viitor”, la Jurnal pentru copii, iar aceasta a explicat cum vede sistemul de învățământ și relația elev-dascăl.

Elevii s-au documentat și au „pus în scenă un proces ca la carte”, în care fiecare parte și-a spus punctul de vedere în privința clonării. Pentru aceasta, elevii s-au pregătit temeinic: au citit ceea ce este de știut despre clonare, dar au vizitat și instanța de judecată, pentru a vedea cum se desfășoară un proces adevărat. Apoi, cu informațiile astfel strânse, au mers la ora profesoarei.  

 „Încerc să strecor în noianul de informații și de fenomene științifice lucruri interesante care să-i atragă. Dacă ție îți pasă, și lor o să le pese. Dacă tu vii la ore fără nici nu chef, ei de ce ar avea chef?”, a explicat profesoara Corina Ciucu. Totodată, profesoara de biologie consideră că partea cea mai frumoasă a meseriei sale este faptul că are posibilitatea de a-și cunoaște mai bine elevii.

În urmă cu trei ani, profesoara Ciucu a fost profesorul MERITO, Gală în cadrul căruia sunt premiați 10 profesori care produc schimbare în educație. Cadrul didactic are aproape 30 de ani de carieră în spate, iar de aproximativ 20 ani predă la CNU Focșani. Nu este pentru prima dată când Corina Ciucu iese din tiparele rigide ale sistemului de educație. Spre exemplu, profesoara de biologie Corina Ciucu s-a preocupat în 2016 de punerea în scenă a unui spectacol de teatru despre istoria medicinei universale, ca metodă alternativă de studiu al biologiei.

Sursa Foto: Digi24

Adauga comentariu