Priorități în pandemie de coronavirus, la Mărășești: 15.000 de lei pentru biserică, pentru localnici 2-3 măști și mănuși, plus o declarație pe proprie răspundere

Hai că se mișcă lucrurile și în Mărășești, în această perioadă în care localnicii (sau cei conștienți de pericol) se tem de coronavirusul care poate pândi la orice colț. În România e stare de urgență de două săptămâni, iar autoritățile locale și-au dat seama, în sfârșit, că este nevoie de ceva alocări de bani pentru a lupta cu COVID-19. Pe 26 martie, consilierii locali din Mărășești au fost chemați de primarul Dorel Valerică Chitic la o ședință ordinară - că nici nu era grabă - pentru a gestiona bănetul de care dispune cel mai sărac oraș din Vrancea. Patru proiecte mari și late, printre care și alocarea a nu mai puțin de 15.000 de lei din bugetul orașului Parohiei Haret „pentru lucrări de reparații și vopsit învelitoare și finisaje exterioare”.

A doua zi, același Chitic și-a convocat oamenii de încredere și a mers pe străzi, cu mască roșie (cum altfel), pentru a le da viitorilor votanți o punguță cu „minimum-minimorum” de echipamente de protecție. Ce poate fi înghesuit într-o punguță? Hai, maxim 2-3 măști/ mănuși. Bune și alea, dar cam mare discrepanța. Bine că au fost roșii și e bine că Primăria Mărășești a avut 50 de bani și pentru o copie xerox după declarația pe propria răspundere care trebuie completată DE FIECARE DATĂ CÂND IEȘIM DIN CASĂ. Pe pagina de Facebook a primăriei, localnicii sunt asigurați că toate aceste obiecte pot fi ridicate de la sediul de pe Siret, gratis! Ceea ce îi sfătuim pe toți să facă.

Toată treaba asta s-a desfășurat inclusiv în cadru organizat, pe îmbulzeală, într-o perioadă în care toate autoritățile recomandă distanțarea socială. Pentru cine are ochi să vadă, urechi să audă și minte să priceapă. Sănătate tuturor!

Primăria Orașului Mărășești, prin domnul primar Chitic Valerică, a împărțit măști și mănuși de protecție împotriva infectării cu noul Coronavirus, cât și modelul de declarație pe proprie răspundere pentru deplasarea în situații de urgență pe timpul carantinei totale. Cetățenii care nu dispun de măști, mănuși sau modelul de declarație, sunt așteptați să ridice în mod gratuit aceste produse de la secretariatul primăriei. Nu uitați că venim și în sprijinul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani ce nu-și pot face cumpărăturile sau au alte situații de urgență și vă rugam să apelați tel. 0237.260.550! Sănătate tuturor și nu uitați să stați în casă!”.

Adauga comentariu