Prinși în timp ce încercau să vândă marfă contrafăcută!

La începutul lunii februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat mai multe controale care au vizat identificarea celor care pun în vânzare produse contrafăcute dar și scoaterea acestora de pe piață. Cele 12 misiuni s-au desfășurat pe raza municipiului Adjud, iar în urma verificăriloe au fost depistate patru comercianți care încercau să vândă îmbrăcăminte și încălțăminte „de firmă”, în fapt niște falsuri ordinare.


Celor patru „negustori” li s-au întocmit dosare penale pentru „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”. De asemenea, oamenii legii au confiscat 114 obiecte, reprezentând haine, încălțăminte și rechiziteșcolare în valoare de 6.480 de lei.


Pentru cei patru care vindeau marfă contrafăcută lucrurile s-ar putea să nu se oprească aici. Potrivit legii „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.


Prevenirea și combaterea evaziunii fiscale este o prioritate declarată a polițiștilor români, fapt ce se va concretiza în desfășurarea mai multor misiuni similare, inclusiv pe teritoriul județului Vrancea.

 

Adauga comentariu