Primarului din Ploscuțeni îi place la lumină!

Comuna Ploscuțeni „țese” straie luminoase de sărbătoare. Pentru apropiatele evenimente hibernale, Crăciun și Anul Nou, administrația locală a considerat că nimic nu este mai potrivit pentru a cheltui suma de 38.000 de lei cu TVA decât instalațiile electrice de sărbători. De banii aceștia, edilul Ștefan Solomon speră să lumineze, dacă nu toată comuna, cel puțin partea care contează.


Societatea care a „câștigat” încredințarea directă se numește INOVATIV ELECTRICAL COMPANY SRL. Înființată în 2015, compania este controlată de Marius Cantaragiu și are sediul în Adjudu Vechi. Societatea nu pare să o ducă pe roze având în vedere faptul profitul său din ultimii patru ani este mai mult decât modest: în 2017 termină cu un minus de 7.000 de lei și datorii de 15.350 de lei, iar în 2018 profitul net abia depășește 35.000 de lei. Poate o fi din cauza faptului că societatea nu și-a permis, probabil, să lucreze cu mai mult de patru muncitori (asta în 2018).


Pesemne, totuși, că edilul Ștefan Solomon are încredere în respectiva firmă de vreme ce îi încredințează lucrări pe bandă rulantă. Astfel, pe 24 aprilie, administrația locală îi încredințează un contract în valoare de 42.000 de lei pentru modernizarea iluminatului public, ca pe 7 iunie să-i mai ofere două lucrări de montaj al unor corpuri de iluminat (deci două contracte) în valoare totală de 13.000 de lei. Pe 25 iulie, aceeași companie primea un contract de 54.184 de lei pentru o altă modernizare a iluminatului public.

Adauga comentariu