Primarul s-a răzgândit! Nu mai vrea clădirea de vizavi de Electrica pentru a muta acolo câteva servicii din primărie, ci jură că are nevoie de cele trei etaje pentru a putea implementa proiectele pe care le are în gând! Video

Primarul Focșaniului încearcă din nou să își convingă audiența că municipalitatea are nevoie de un nou imobil, cel din parcarea de vizavi de Electrica, pentru a-și îmbunătăți activitatea. Numai că, față de acum câteva luni, când se plângea că nu are unde muta activitatea câtorva servicii din primărie, zilele acestea primarul oferă o altă variantă care să susțină necesitatea achiziționării unei clădiri-mamut. Explicația servită consilierilor locali este simplă: primăria are în derulare 6 proiecte, drept pentru care trebuie să se extindă și fizic, nu doar scriptic.

În vederea asigurării funcționării tuturor acestor sisteme de dispecerizare control și monitorizare, este necesară identificarea unei clădiri cu o suprafață desfășurată de aproximativ 800 mp, în care vor fi instalate aceste sisteme, se arată în proiectul inițiat de primarul Cristi Valentin Misăilă, proiect care se va discuta miercuri, în ședința de consiliu local. Prin proiect urmează a se vota aprobarea inițierii procedurii de cumpărare a clădirii, ceea ce - spune primarul - înseamnă de fapt doar stabilirea prețului de cumpărare. „Așa cum se precizează în ofertă, valoarea imobilului este de 662.400 de euro. Întrucât nu a fost înaintat un raport de evaluare al imobilului, considerăm că se impune întocmirea unui raport de evaluare de către un evaluator autorizat ANEVAR pentru stabilirea prețului de cumpărare/valorii de piață”.

Toate bune și frumoase. Numai că în urmă cu câteva luni, când a venit prima dată vorba de acest imobil, primarul se plângea că „acești liberali”, opoziția cum ar veni, nu a votat acel proiect similar, din răutate. În condițiile în care se dorea doar evaluarea imobilului, dar varianta era alta. Iată ce spunea primarul nostru într-o conferință din luna octombrie: „să vedem dacă ne permitem sau nu permitem să achiziționăm acea clădire, pentru a muta mare parte din servicii - mă refer la colectarea impozitelor și taxelor, la serviciul de urbanism și la alte servicii, care în acest moment duc lipsă de spațiu. Ca să nu mai spun că avem o mare problemă cu spațiul pentru arhivă. Din „greșeală”, avem și înregistrarea video, care nu e trucată în niciun fel. Cine minte și, mai ales, când?

Adauga comentariu