Primarul Nicolaș nu se grăbește! După aproape un an de la semnarea contractului de finanțare, s-a organizat în sfârșit și licitația pentru înființarea zonei de agrement din cartierul Mihail Sturza. O fi câștigat cine trebuia?

În vara anului trecut, primăria Odobești anunța cu surle și trâmbițe o nouă realizare a primarului: semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Înființare zonă de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza”. Oamenii s-or fi pus pe petrecut, dar este bine de menționat că acel contract de finanțare era din noiembrie 2016 și se anunța că proiectul urmează a fi implementat în 21 de luni. Ei bine, abia în februarie anul acesta s-a făcut strigarea pentru licitația publică a contractului, care a fost adjudecată luna trecută. Un singur ofertant, cert câștigător: SC PROARTCONS SRL. Firmă din Jariștea care ar trebui să presteze servicii „de proiectare, caiete de sarcini și asistență tehnică a proiectantului în cadrul proiectului „Înființare zona de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, orașul Odobești”.

Zona de agrement va fi amplasată pe locul unui teren viran - 57.986 mp teren neutilizat, „aflat în stadiu de degradare în intravilanul orașului Odobești”. Potrivit caietului de sarcini, perioada derulării proiectului este 27 iulie 2017 – 27 aprilie 2019, costurile totale fiind de 9.171.205,98 lei cu TVA, din care 2% o suportă bugetul de stat. Dar pentru lucrarea câștigată acum de Proartcons, suma oferită este de 137.901,25 lei, după ce valoarea estimată inițial fusese 149.000 lei.

Proartcons, administrată de Violeta Ioniță și Nicolae Năstăsache (care sunt și asociați), a mai făcut și alte lucrări în Odobești, dar și în alte localități din județ. La Odobești, societatea realizase proiectul pentru modernizarea trotuarelor, între străzile Trei Eroi și Beciul Domnesc. Încasările din contracte se observă și din profitul realizat, în comparație cu anii precedenți:

Și, mai mult decât atât, în documentele atașate licitației din februarie anul acesta apar documentațiile tehnico-economice semnate și vizate de aceeași Proartcons, în anul 2016.

Cu toate acestea, apar în acte și ștampile aplicate la distanță de doi ani. O fi o eroare de redactare, cine știe?

 

Adauga comentariu