Primarul Misăilă și concluziile lunii februarie: „Îmi este urât de așa ceva s-o pronunț, dar trebuie să o spun, că sunt profesori care fac politică”. Cadrele didactice din PSD Vrancea sunt politicieni sub acoperire?

Cristi Valentin Misăilă mai adaugă o dezamăgire personală legată de modul în care funcționează societatea. Într-un interviu acordat postului local de televiziune AtlasTV, alături de colega sa de partid Elena Luminița Balaban, Misăilă s-a arătat foarte supărat pe cadrele didactice care fac politică! Aceasta în condițiile în care doamna Balaban este profesor- director la Liceul Auto Traian Vuia. Și în condițiile în care în grupul PSD-ALDE din Consiliul Local sunt și alte cadre didactice: Lauriana Ailincuței, Mihai Petruț, Cătălina Lupu. Sau am putea să îi menționăm pe profesorii social democrați din Consiliul Județean. Nu mai vorbim de faptul că PSD Vrancea a dat țării întregi doi parlamentari-profesori: Rodica Boboc și Angel Tîlvăr! Pe lista din 2016 a candidaților PSD pntru CL Focșani mai erau însă și alte nume de profesori.

Dar în orice caz, domnul primar e dezamăgit, în contextul în care acești infami care fac politică, în loc să predea micuților, i-au pus bețe în roate atunci când a venit vorba de implementarea catalogului electronic în școli: „Mie îmi este urât de așa ceva s-o pronunț, dar trebuie să o spun, că sunt profesori care fac politică. Și au dezinformat total, pentru că și-au dat seama că este un avantaj extraordinar pentru profesori, pentru părinți și pentru elevi. Și au găsit acest tertip de a dezinforma. Mai mult decât atât, că platforma aceasta ar colecta date personale atât despre părinți cât și despre profesori cât și despre elevi și ar putea fi utilizată în alt mod. Este cu totul fals, pentru că există o legislație foarte clară în ceea ce privește colectarea datelor cu caracter personal. Nu cred că mai are rost să discutăm despre acest aspect. Mai mult decât atât, sancțiunile sunt foarte drastice, se poate ajunge la închisoare. Iar eu nu îmi permit să fac așa ceva. Mai mult decât atât, este o ofertă făcută de o firmă mare de telecomunicații. Nu cred eu că firma respectivă va reuși vreodată să facă alt lucru decât ce este normal și firesc”, a spus primarul.

Primarul a vorbit despre implementarea catalogului electronic în școlile din municipiu fără totuși a preciza un lucru: profesorii ar fi fost încărcați mai mult odată cu apariția acestuia. Monitorizarea performanțelor pentru fiecare părinte însemna ca fiecare profesor să completeze câteva aprecieri pentru fiecare elev în parte: își face/ nu își face temele, comunică sau nu  la ore și așa mai departe. Plus că apariția cataloagelor electronice nu ar fi însemnat renunțarea la cataloagele clasice.

Din nefericire, anul trecut am avut așa, o...  deziluzie și o dezamăgire din rândul unor colegi de-ai doamnei profesor (Luminița Balaban, consilier județean PSD, aflată în coasta primarului la acest interviu) care m-au criticat. Deși este o inițiativă pe care am mai prezentat-o și de care am mai vorbit. Este vorba despre acea platformă electronică prin care elevii, profesorii și părinții pot comunica. Este un proiect la care am achiesat cu cea mai mare plăcere, prezentarea a fost foarte bine făcută și facilitățile acestei platforme... nu numai un siplu catalog electronic. Este o platformă de comunicare și monitorizare a performanțelor elevilor atât de profesori cât și de părinți. Pot face acest lucru, să se vadă o evoluție a copilului meu - mă interesează în primul rând cum evoluează la școală. în situația în care fiecare dintre noi avem un program foarte încărcat, ajungem foarte târziu acasă. Poate uneori nu avem suficient timp și suficientă răbdare... venit obosiți sau puțin supărați de la locul de muncă. Și nu avem răgazul necesar să acordăm timp copiilor, să discutăm cu copiii noștri, să discutăm pentru a afla exact ceea ce se întâmplă. Iar această platformă tocmai aceasta face. Pentru că se adresează în primul rând profesorilor, dar vor putea utiliza această platformă și părinții, de oriunde se află. Toți avem acum un telefon performant, fiecare dintre noi are acces la internet și poate să vadă, printr-un simplu click ce face copilul lui la școală în orice moment. Adică dacă este prezent, dacă a luat note, dacă și-a făcut temele.

Mai mult decât atât, le dă posibilitatea părinților să vadă ce teme au primit copiii, indiferent unde se află. Dacă, bineînțeles, aceste teme sunt transmise în mod electronic. Adică e o platformă foarte, foarte importantă, care este utilizată în foarte multe unități școlare din țară - licee de performanță și din Iași și din București. Deja am înțeles că această platformă dezvoltată de un grup de tineri din municipiul Iași este apreciată la nivel internațional, în anumite țări din Europa deja este utilizată. La noi, eu am fost cel care am solicitat tuturor profesorilor să fie atenți la o scurtă prezentare și dacă vor fi dispuși să achieseze la această platformă. Noi, Primăria municipiului Focșani, vom asigura finanțarea. Am făcut un calcul, la toate unitățile școlare din municipiul Focșani, exceptând grădinițele, costul pe un an de zile s-ar ridica undeva la 1,8 milioane de lei, asta însemnând 18 miliarde de lei vechi. Ceea ce e, zic eu, un efort destul de consistent de la bugetul local, dar merită. Numai un singur avantaj vreau să vă subliniez din utilizarea acestei platforme: în unitățile școlare unde s-a utilizat, absenteismul a scăzut cu 10%. De ce? Pentru că elevul dacă știe că părintele află în orice clipă dacă este prezent sau nu la școală, renunță să mai chiulească de la ore. Și este un lucru extraordinar de bun. Mai ales dacă ne raportăm la Liceul Auto, mulți elevi nu sunt din Focșani. Și părinții sunt în alte localități și ar putea să afle dacă copilul este la școală, dacă au un smartfone sau un mijloc de comunicare pe internet”, a explicat primarul.

Primarul a ținut să asigure că nu a avut niciun interes material în chestiune. Și a urmat acea afirmație halucinantă, referitor la profesorii care se manjesc cu politică. Afirmație susținută în timp ce se afla lângă colega sa din PSD, Luminița Balaban.

Adauga comentariu