Primarul Misăilă: „Nu vrem să demolăm Ateneul și să desființăm o instituție... Dați anunț în ziar să organizăm și nunți și botezuri și înmormântări, că așa se întâmplă la o casă de cultură dintr-un sat!”

Ateneul rămâne cu același regulament și în aceeași formă, după ce astăzi, consilierii liberali s-au abținut la votul privind transformarea acestuia în instituție de spectacole. Nicio discuție inițială pe marginea proiectului gândit pe repeat de Cristi Valentin Misăilă, care își dorea și dorea pentru actualul interimar aprobarea schimbării încadrării Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani din așezământ cultural în instituție de spectacole. Însă la final primarul a ținut să „mulțumească” opoziției.

Ce să spun? Cred că următoarea dată o să invit toți copiii extraordinari ai municipiului Focșani care au rezultate deosebite la toate concursurile naționale și internaționale în domeniul artei și al culturii să se pună în genunchi în fața acestor minunați consilieri PNL care nu înțeleg care este rostul acestei hotărâri. Nu vrem să demolăm Ateneul și să desființăm o instituție publică. Ne dorim doar să facem un cadru legal pentru a putea promova valorile noastre locale. Dumnealor le este rușine cu acești copii și din păcate în continuare va trebui să rămânem la stadiul unei case de cultură de la țară. Mai lipsește doar de azi încolo... doamna Șerbănuț, dați anunț vă rog în ziar să organizăm și nunti și botezuri și înmormântări, că așa se întâmplă la o casă de cultură dintr-un sat”, a spus primarul.

Aceasta a fost de altfel singura opinie acceptată de președintele ședinței, iar discuțiile au trecut la proiectul următor. Între timp, Ateneul și-a înființat o micuță trupă al copiilor talentați: pe 5 martie au fost selectați 41 de copii care vor face parte din Corul de Copii PASTIA. 

Și alte schimbări, dar nu în bine, s-au întâmplat în instituția de cultură de când este condusă cu mână forte de protejata primarului. Pe site, la prezentarea Orchestrei de Cameră Unirea, s-a vindecat complet locul ocupat în poză de fostul manager al Ateneului, Valentin Gheorghiță. A înființat orchestra, dar nu apare în poză. Cu toate acestea, pe pagina de Facebook apare în continuare poza inițială, unde Gheorghiță își ocupă locul binemeritat. Care o fi fotografia reală?

Adauga comentariu