Primarul Focșaniului: „Sunt foarte mulți care se întorc în țară și sunt bucuroși că administrația publică locală și județeană se preocupă îndeaproape pentru a le crea condiții de viață mai bune!”

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de astăzi, în cadrul unei discuții care viza primul proiect aflat pe ordinea de zi - aprobarea Documentației tehnico-economice - Faza Studiu de Oportunitate, a indicatorilor tehnico-economici și a descrierii investiției propuse a fi realizată prin proiectul „Modernizarea transportului public în municipiul Focșani”. Chiar dacă în final proiectul a fost votat de toți aleșii locali, consilierul liberal Ana Maria Dimitriu a atras atenția că acest proiect nu are sustenabilitate.

Acest proiect trenează „așa frumos” până în anul 2021: vor fi transportați, zilnic, 20.250 de pasageri. Iar în anul 2026 va crește la 23.003 pasageri pe zi. Întrebarea mea este, domnule primar, care este sustenabilitatea acestui proiect, în condițiile în care știm foarte bine că din Focșani se pleacă foarte mult în afară. Nu ați creat o platformă industrială ca să atrageți investitori, să puteți crea locuri de muncă pentru a avea miile acestea de pasageri. Mamele, tații, mătușile, frații și surorile sunt plecați afară din țară. Care e sustenabilitatea acestui proiect, în condițiile în care scrie aici că, la 24 de luni de la implementare - dar nu știm când se semnează, 12 luni sunt pentru execuția investiției...?”, a fost interpelarea consilierului local.

Este o falsă opinie că cetățenii municipiului Focșani părăsesc orașul. Sunt foarte mulți care se întorc în țară și asta o spun cu toată convingerea: sunt foarte mulți care se întorc în țară și sunt bucuroși că administrația publică locală și județeană se preocupă îndeaproape pentru a le crea condiții de viață mai bune. Prin guvernarea PSD salariul a crescut considerabil, ajungând să fie comparabil cu salariile din țările UE. Ceea ce face mult mai atractivă viața”, și-a expus punctul de vedere primarul Cristi Valentin Misăilă. Referitor la proiect, acesta a precizat în ședința de astăzi că datele au în spate un studiu de oportunitate, iar principalul obiectiv care se urmărește este acela de a încuraja focșănenii să folosească mijloacele de transport în comun nepoluante. „Este vorba despre un proiect de 8,2 milioane de euro, pe care municipiul Focșani dorește să îl implementeze, din care contribuția municipiului este de 2%”, a atras atenția Cristi Misăilă. Alte cifre expuse de primar se regăsesc și în proiectul de hotărâre votat astăzi:

Adauga comentariu