Primarul Focșaniului, câștigător într-unul din procesele intentate consilierului liberal Ana Dimitriu. Ambii sunt deciși să meargă cât mai departe

Judecătoria Focșani a decis că unul dintre consilierii locali liberali trebuie să îi plătească daune primarului Focșaniului, în sumă de 500 de lei. Procesul se judecă din ianuarie 2018 și are strânsă legătură cu Corpul de Control al primarului și acțiunile de verificare întreprinse de acesta. În 2017, consilierul liberal Ana-Maria Dimitriu spunea că ANL-ul în care locuia cu chirie ar fi fost verificat în mod „abuziv” din dispoziția primarului, deranjat că aceasta criticase de mai mult ori această activitate, inclusiv în ziua în care a avut loc controlul.

După cinci termene și o amânare de pronunțare, instanța a admis în parte solicitarea primarului Cristi Valentin Misăilă. „Admite în parte cererea formulată de reclamantul MISĂILĂ CRISTI VALENTIN, în contradictoriu cu pârâta DIMITRIU ANA MARIA. Obligă pârâta la plata catre reclamant a sumei de 500 de lei cu titlu de daune morale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în minută.

Ambele părți au declarat pentru Știri de Focșani că vor ataca această primă soluție a judecătoriei. „Totul a plecat după ce am făcut o conferință de presă referitor la Corpul de Control al primarului, iar apoi locuința mea ANL a fost verificată. Îmi cerea 10.000 de lei daune și să îmi cer scuze în presa locală și pe Facebook. Instanța a admis în parte, 500 de lei. Soluția este cu apel, sigur că voi ataca”, ne-a spus Ana-Maria Dimitriu.

De cealaltă parte, primarul afirmă că la mijloc nu este vorba despre bani, ci despre situația în sine. „Sigur că atac soluția. Oricum, banii pe care îi voi primi îi voi dona, eu vreau doar să își ceară scuze. Instanța a constatat că acțiunea Corpului de Control nu s-a făcut tendențios și că ce spunea dumneaei era o minciună. Acest lucru a fost confirmat și la parchet, unde dumneaei a făcut plângere pentru abuz, nu doar mie, ci și domnului Lungu și domnului Alecsandrescu”, ne-a explicat primarul.

Adauga comentariu