Primarul din Odobești, Daniel Nicolaș, și-a tras teren în Deltă. După ce renunță la primărie poate își deschide cherhana!

Daniel Nicolaș devine primar al orașului Odobești în 2004 (pe listele PSD), an în care obține și diploma de licență în cadrul Universității Petrol – Gaze din Ploiești, cu specializarea economist contabilitate-informatică gestiune. Pentru a-și consolida funcția în vederea viitoarelor alegeri (și a se pune la adăpost de eventuale modificări ale legislației), edilul se înscrie rapid la Master, în cadrul aceleiași instituții de învățământ, și obține o diplomă în Managementul Administrației publice în anul 2006.

Între 1998 și 2004, Daniel Nicolaș este administrator și director administrativ la două societăți, SC ROMINTUR SRL și, respectiv, SC LEMARPOL iar în 2007, aproape de finalul primului mandat de primar, urmează niște cursuri de perfecționare: Relații Publice și manager de proiect. Blindat cu diplome și cursuri de perfecționare, Daniel Nicolaș trece definitiv pragul primăriei din Odobești, el aflându-se, în prezent, la al patrulea mandat.

Combinând utilul cu utilul, Daniel Nicolaș are timp și de afaceri, că doar pentru asta a intrat în PSD, deținînd calitatea de asociat la două firme (SC ROMINTUR SRL Odobești și SC CADRAL 2002 SRL Odobești) și acționar la o a treia – SC SOLARIS București. Prima societate, SC ROMINTUR (înființată în 1992), este administrată de fratele său, Maricel Nicolaș, și ține de domeniul hotelier iar a doua, SC CADRAL 2002, are ca domeniu de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcțiic și este administrată tot de fratele său.

Ultima sa declarație de avere este semnată în 2017. Conform documentului respectiv, Daniel Nicolaș deține 6.250 metri pătrați de teren agricol la Odobești (cumpărat în 2006), două terenuri intravilane în Focșani ( peste 3.000 de metri pătrați) achiziționate în 2006 și un alt teren intravilan în Băltenii de Jos, județul Tulcea, cumpărat în 2010. Pentru curioși putem adăuga că intravilanul respectiv se află în Delta Dunării, pe malul nordic al brațului Sfîntu Gheorghe.

Primarul din Odobești mai are două case în Focșani (cumpărate în 2006) și bijuterii în valoare de 30.000 de eoro, strânse pe parcursul a șase ani (1998 – 2004) Peronal, adică pe numele său, nu deține nici un mijloc de transport (nici măcar o trotinetă), însă are două conturi modeste în bancă, unul de 28.000 de lei și altul de 4.200 de euro.

N-are bani în bănci însă are de unde da cu împrumut: 4.000 de euro și 60.000 de lei firmei ROMINTUR, adică fratelui său și alți 45.000 de lei unei persoane fizice. Edilul are și ceva datorii, vreo 95.000 de lei, însă indemnizația de primar merge unsă de câțiva ani, așa că nu sunt probleme. Așadar, în 2016 salariul de la primărie a fost de 61.192 lei, numai bun să mai cumpere vreo doi metri pătrați de teren și în Băltenii de Sus.

 

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu