Primarul din Bârsești a înțeles, în sfârșit, proverbul „obrazul subțire, cu cheltuială se ține!”. Liberalul Ștefan Caba a achiziționat direct și „nemijlocit” serviciile unei societăți pentru a construi și dota o grădiniță contra sumei de 80.000 de euro!

Primăria comunei Bîrsești îl are la cârmă pe liberalul Ștefan Caba, acesta intrând în rândul aleșilor locali în 2016. Pus, ori mai bine spus așezat pe fapte mari, edilul și-a suflecat mânecile tricoului și a trecut la treabă. Unul dintre cele mai noi proiecte ale sale, pentru care avem toată admirația, este construirea unei grădinițe, așa cum scrie la carte, pentru pruncii comunei. Prin urmare, edilul din Bîrsești și-a adjudecat, prin cumpărare directă, serviciile societății P & D EUROCONF METALIC SRL contra sumei de 357.200 de lei (77.300 de euro), bani care provin, dacă nu din buzunarul primarului, direct din bugetul comunei.


Potrivit anunțului de pe SEAP, societatea se va ocupa de construirea și dotarea grădiniței dar și de proiectare, lucru pentru care urmează să mai încaseze încă 5.800 de lei (1.255 de euro). Așadar, P & D EUROCONF METALIC SRL va încasa 78.500 de euro pentru proiectarea, construirea și dotarea grădiniței respective. Societatea a fost înființată în 2015, însă primul an de activitate a fost înregistrat anul trecut, când a obținut un profit de 52.780 de lei, acumulând, totodată, datorii de peste 100.000 de lei, totul cu doar trei angajați. Ciudat este și faptul că firma respectivă are ca obiect de activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, nicidecum servicii de proiectare.


În altă ordine de idei, fiind mare amator de cachiziții directe, primarul a mai cumpărat în cursul lunii trecute un gard din fier forjat, pentru care administrația locală a plătit unei întreprinderi individuale din Piatra Neamț aproape 10.000 de lei. Și asta nu e tot. Cu prilejul organizării unui festival folcloric ce a avut loc la începutul lunii trecute, Ștefan Caba și-a permis să facă un bufet suedez, dar mai românesc, așa, pentru care s-a aprovizionat cu sandviciuri din piept de pui, pe care a dat aproximativ 1.200 de lei și apă minerală în valoare de 400 de lei. Să ne trăiești dom primar!

 

 

Adauga comentariu