Primarul Constantin Armencea se văita că nu-i ajung banii din buget dar reabilitează o grădiniță cu aproape un milion de euro!

Primarul municipiului Adjud nu se zgârcește când vine vorba de reabilitarea vreunei clădiri, mai ales când în cauză este Grădinița nr.4 din localitate. Pentru că tocmai a început școala și părinții s-au întors demultișor cu odraslele din concediu, edilul a constatat cu stupoare că instituția de învățământ amintită nu îndeplinește normele sanitare și nu este autorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ce-i drept, vara a fost scurtă și nu s-a găsit timpul necesar ca edificiul să fie pus la punct. Pe cale de consecință, cum le place unora să spună, Constantin Armencea a scos la licitație lucrările de reabilitare a Grădiniței cu numărul 4.


Denumită „reabilitare clădire Grădiniță cu program prelungit nr4, Municipiul Adjud, Județul Vrancea, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizației ISU”, lucrarea va costa modesta sumă de 3.654.969 lei (787.827 de euro), fără TVA, adică 4.349.413 lei cu TVA și respectiv 937.514 de euro! La banii ăștia te-ai gândi că primarului Armencea îi trece pe sub scufie să facă o grădiniță nouă, însă socoteala stă altfel.


Ca să fim preciși, de cei aproape un milion de euro lucrările vor consta în construirea unui bloc alimentar, cu structură metalică din panouri tip sandwich placate cu gips carton, se va realiza și o scară de incendiu, un grup de pompare, un rezervor pentru incendiu, ba se va monta și o centrală termică pe gaze naturale și se vor reface instalațiile termice interioare. În cadrul acelorași lucrări se vor reface instalațiile și se vor înlocui obiectele sanitare, instalațiile electrice interioare vor fi refăcute după același tipic iar corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu unele economice. Se vor pune și alte pardoseli, tâmplărie interioară și exterioară neconformă va fi înlocuită iar în ansamblu, clădirea va fi anvelopată.


Defalcat, cheltuielile cu reabilitarea clădirii arată în felul următor: amenajarea terenului – 186.856 lei, amenajări pentru protecția mediului – 24.245 lei, cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare – 158.698 lei, construcții și instalații – 2.839.421 lei, montajul, echipamentele, utilajele și tot soiul de instalații tehnologice și funcționale – 333.812 lei iar organizarea de șantier – 111.937 lei. Sperăm că v-ați dumirit că nu e vorba de orice fel de grădiniță, ci de cea cu numărul 4 și nu din orice fel de oraș, ci din Adjudul primarului Constantin Armencea!

 

Adauga comentariu