Primarul comunei Cîrligele face un cadou localnicilor din Dălhăuți: renovarea căminului cultural pe bani europeni

Primarul comunei Cîrligele, Ștfan Moscu, își dorește de Moș Crăciun un cămin cultural nou în satul Dălhăuți. Adică edificiul va fi cel vechi, doar că va fi renovat și dotat cu tăt ce e nevoie din bani europeni. Visul edilului social-democrat va costa 2.228.836 de lei, echivalentul a 478.486 de euro.


Adevărat, nu este tocmai o sumă de lepădat pentru un sat ca Dălhăuți. Execuția proiectului a fost scoasă la licitație, cu tot ce înseamnă asta. Odată semnat ordinul de începere a lucrărilor, noul cămin cultural va fi predat la cheie în exact 12 luni.


Potrivit documentației de avizare a lucrărilor (DALI) „clădirea a fost construită în 1972 și acum se află în mare parte într-o stare de deteriorare vizibilă. În urmă cu câțiva ani s-au început lucrări de reabilitare parțială însă din cauza costurilor necesare mari și a situației financiare deficitare la nivelul primăriei Cîrligele, lucrările au fost abandonate”.


Din cele de mai sus rezultă că primarul Moscu a vrut să facă ceva pe buzunarul administrației, însă nu s-a putut, așa că a făcut ce știe mai bine: a accesat fonduri europene. În paranteză fie spus, edilul din Cîrligele este campion al Vrancei în acest sens, el reușind să aducă bani în comună cam în toate guvernările.


Noul cămin cultural va găzdui o bibliotecă virtuală de 8 locuri dar și un depozit de carte. „Aici, elevii școlii pot găsi anumite informații pentru rezolvarea temelor școlare, pentru prpoiecte sau pur și simplu să citească reviste și cărți de pe internet”, se arată în documentație. Mai mult, odată reabilitat, în noul edificiu cultural pot fi organizate diverse manifestări cum ar fi târguri de carte sau meșteșugărești.

 

Adauga comentariu