Primăria și toți focșănenii au nevoie de Vega 93! O spune chiar primarul. Unde mai pui că societatea face cereri înregistrate deja în august!

Fără emoții a trecut prin Consiliul Local proiectul de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitație publică a 68 mp pe strada Revoluției din municipiu, după ce Vega 93 s-a arătat interesată de acest teren. Sau cel puțin aceasta a decis că s-a întâmplat consilierul Radu Nițu, președintele de ședință. Nu și fără discuții însă, care de care mai diverse. „Cu 12 pentru și 7 abțineri, domnule Bârsan, proiectul a trecut, să știți!”, a anunțat social democratul, cel mai vechi consilier local. De ce acesta a rostit numele consilierului local UNPR e o întreagă istorie. La discuțiile pe marginea proiectului, Costel Bârsan a atras atenția că Vega 93 nu lasă lucrurile în ordine în urma sa, dând exemplu alte lucrări efectuate. Și, în acest context, a cerut să se amâne votarea proiectului, până când Vega își va face curățenie în urmă.

Însă primarul a ținut să sublinieze că primăria are nevoie de Vega. „Nu are nicio legătură una cu cealaltă: aș spune eu ceva cu prefectura, dar în orice caz... Am trecut pe acolo, nu e o mizerie așa extraordinară: sunt niște mormane de pământ, la o înălțime de maxim 1 metru și jumătate. Mai mult decât atât, această organizare de șantier se face în interesul dezvoltării unui proiect”, a explicat primarul Cristi Valentin Misăilă.

Chiar și secretarul primăriei, Eduard Corhană, a ținut să liniștească spiritele: „a venit să ne ceară ajutorul, în sensul că - înțeleg că este câștigătorul licitației, care are ca termen de implementare 30 de luni. Este cel care a câștigat reabilitarea nu știu căror străzi, chiar nu are importanță. Azi, când discutăm avem două prețuri: pentru închiriere activități comerciale ocazionale, tariful este de 3 lei/mp/zi. În aprilie am votat, sau ați votat o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat închirierea pentru alte activități cu 30 de lei. Domnul Chiper a plătit pentru o lună 60 de milioane. Sau aproximativ 60 pentru această organizare de șantier, de 60 mp. Și am spus că avem posibilitatea prin care să inițiem un proiect de hotărâre prin care să organizăm licitație publică. Proiectul nu vorbește că l-am declarat câștigător pe Vega. Ca urmare a cererilor făcute de Vega organizăm licitație, cu caiet de sarcini. Și am zis: dacă Consiliul Local aprobă, participați la această licitație și plătiți în jur de 2.000 de lei. Am zis că este firesc să îl ajutăm. Sunt 30 de luni”, a explicat secretarul ce și cum.

În rest, cu proiectul a fost tot în regulă. Pe lângă faptul că în documente apărea că cererea Vega 93 a fost înregistrată în iulie și trecută în august!

Iar acest aspect a fost semnalat de consilierul liberal Corneliu Gheoca: „haideți să ne uităm împreună pe proiect, la alineatul 2... văd că scrie așa: văzând cererile nr 58624/10.07.2018 și cererea înregistrată sub numărul 60382/16.08.2018... Noi suntem în 26.07, care este greșeala? Care este cererea, pentru că prima cerere a fost pusă de două ori”, a ținut să știe consilierul local PNL. Misterul datelor s-a lămurit pe loc: era vorba de o eroare materială! Cu toate acestea, consilierul a solicitat să i se pună la dispoziție ambele cereri. Și, la cum merg lucrurile în primărie când nu este vorba despre pile, cunoștințe și relații, încă așteaptă un răspuns.

Adauga comentariu