Primăria și Poliția Locală din Focșani vor un oraș mai curat. Credem că a sosit momentul să ne mutăm în altă parte!

S-a dovedit științific că un oraș curat sporește starea de bine a locuitorilor săi. Pe baza acestui studiu, municipalitatea noastră dragă a dat sfertul de cheie la o campanie de conștientizare a cetățenilor privind necesitatea păstrării curățeniei. Partenerul administrației locale în această acțiune este Poliția Locală, instituție aflată în subordinea municipalității. La acțiune vor participa și concetățenii noștri de etnie romă care vor ajuta după puteri, cu atelajele din dotare. Pe întreaga perioadă a acestei activități, polițiștii comunitari promit că nu vor mai amenda căruțașii ieșiți la plimbare pe străzile din Focșani.


În cadrul campaniei „Împreună pentru un oraș curat”, Poliția Locală a Municipiului Focșani și-a pus în gând să împartă10.000 de pliante tip plic, plătite din banii contribuabililor, prin care vor aduce la cunoștința cetățenilor o serie de HCL-uri (hotărâri de consiliu local) enumerate (dar nu explicate) pe pagina de Facebook a primăriei. „Reamintim focșănenilor că, pentru a trăi într-un oraș curat, este imperios necesar să respectăm cu toții câteva norme legale și în același timp elementare reguli de bun simț”, scrie șeful caschetaților locali, Dorian Alecsandrescu, ginerele de suflet al primarului Cristi Valentin Misăilă.


După cum se poate observa și din fotografiile oficiale, vigilenții polițiști locali au luat în colimator tinerele speranțe ale patriei, cărora li se explică regulile de bază ale unui oraș civilizat: să curățăm căcățelul animalelor de companie ce se răhățesc pe domeniulpublic, să fumăm în locuri special amenajate și să nu aruncăm chiștoacele în stradă și să nu aruncăm ambalaje, gunoaie etc. decât în coșurile de gunoi (cam răruțe pe la noi).


Fotografiile surprind interesul nedisimulat al tinerilor față de campania polițiștilor locali. Credem cu toată convingerea ca pe lângă pliantele oferite, oamenii locali ai legii ar fi trebuit să le ofere elevilor plasturi antifumat, pastile antitutun sau măcar un detoxifiant dacă tot le explică adolescenților că nu au voie să arunce chiștoacele pe jos!


Bună campania dar, fără să fim cârcotași mai mult decât îi place domnului primar, chestiunile legate de bun simț, căci despre asta e vorba la urma urmei, se învață acasă, de la părinți. Pe vremuri se învățau și de la școală dar cine mai are timp acum? Așteptăm de la edilul Cristi Misăilă o campanie prin care să ne învețe cum să construim singuri parcări supraterane, cum să asfaltăm trainic drumurile și să reparăm trotuarele!

 

Comentarii

jan ixulescu

27.09.2018 15:06
Domnule Dorian Alexandrescu ,"imperios necesar" este un pleonasm si, deci, o greseala de exprimare specifica celor ce nu s-au dat in vant dupa limba romana.„Reamintim focșănenilor că, pentru a trăi într-un oraș curat, este imperios necesar să respectăm cu toții câteva norme legale și în același timp elementare reguli de bun simț”, scrie șeful caschetaților locali, Dorian Alecsandrescu, ginerele de suflet al primarului Cristi Valentin Misăilă.

Adauga comentariu