Primăria se preocupă de 14 locuri de joacă. Nu desfaceți șampania, pentru că momentan doar se fac studii

Copiii din Focșani vor avea locuri de joacă pe alese. Sau cel puțin așa sperăm, pentru că municipiul are o sumedenie de spații care ar putea fi valorificate, fie locuri de joacă de mult uitate și deteriorate, fie locuri virane. Momentan însă nu vorbim despre amenajarea propriu-zisă a locurilor de joacă, ci despre... studii. Pe săptămâna viitoare ar trebui să se încheie licitația pentru reabilitarea locurilor de joacă existente în patrimoniul UAT Focșani (14 l NUMĂR), sursa de finanțare fiind bugetul local. Banii puși la bătaie: 67.226,89 lei fără TVA, pentru documentație de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), documentație avize și acorduri, studiu geotehnic, studiu topografic.

Locurile de joacă vizate sunt amplasate pe strada Teiului (540 metri pătrați), strada Ghinea Dorinel cu strada Magheru (672 mp) , Bulevardul Unirii cu Anghel Saligny (322 mp), strada Eroilor (280,5 mp), Strada Mare a Unirii 27 cu strada Duiliu Zamfirescu (342 mp), Mare a Unirii cu Eminescu (500 mp), Bulevardul Independenței - Biserica Sf. Gheorghe (453 mp), Bârsei nr. 8 (800 mp), Ulmului nr. 5 - ANL Sud (81 mp), Ulmului 11 (90 mp), Revoluției (bloc Moonem - 356,30 mp), strada 1 Iunie (în spate la Mausoleul din Sud, 1.088 mp), strada 1 Decembrie cu Constituției (520 mp) și1 Decembrie cu Bucegi (234 mp).

Pe hârtie, locurile de joacă arată exact așa cum fiecare părinte din Focșani și-ar dori. Sperăm că vom trăi suficient cât să vedem în realitate locuri de joacă „care vor respecta normativele europene”. „Se impune amenajarea unor spații de joacă, dotate cu echipamente noi și amenajate cu suprafață antitraumă sigură și aspectuoasă. Proiectul se adresează tuturor copiilor, indiferent de etnie, religie, stare socială. În cazul în care amenajarea suprafețelor și siguranța copiilor o impune, spațiile de joacă vor fi împrejmuite. Ansamblurile de joacă vor fi proiectate atât pentru copii mici cu vârste între 2 - 7 ani, cât și pentru copii cu vârste cuprinse între 7 - 14 ani”, se arată în documentația din spatele licitației. Avem prevăzut însă și mobilier urban, iluminat nocturn, sistem de supraveghere video. Bașca, vor fi efectuate și lucrări de amenajare a spațiilor verzi: puieți ornamentali de talie mare sau medie, însămânțare gazon, flori perene. În realitate, aflăm din tema de proiectare că se vor face lucrări, dar nu ce credem noi:

Durata contractului serviciilor de proiectare va fi de 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a prestațiilor serviciilor, iar „activitățile principale ale Contractului de prestări servicii și cerințele minimale, sunt studii topografice pentru terenurile unde vor fi amplasate locurile de joacă, studii geotehnice pentru terenurile unde se vor amplasa locurile de joacă, NU se vor întocmi studii topografice și geotehnice pentru locurile de joacă din strada Ulmului nr. 5 și Ulmului nr. 11. Se vor întocmi Documentațiile necesare obținerii avizelor, acordurilor prevăzute în Certificatele de urbanism. Se va întocmi DALI (Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii)”, se mai arată în acte.

Adauga comentariu